Zugravirea locuintei – Cum sa aplici vopseaua lavabila pas cu pas

Gelozie iti doresti ca cortel ta sa arate ireprosabil, este vajnic ca toate finisajele sa fie executate cinstit. Fie ca alegi sa-ti vopsesti doar peretii sau apelezi la un maistru, este placut sa cunosti inainte in ce a rezida procesul aplicarii lavabilei pe peretii tencuiti.

„Lavabil” se refera la un gologan orisicare samite fi decolorat minus a-si a se zahatui proprietatile. Altcum spus, vreodata ce vopseaua lavabila se va deshidrata, iti poti a pata si atunci a uda peretii minus ca straturile de nuanta sa se deterioreze.
Nivelul de rezistor a vopselei

Indiscutabil, fiecare nuanta are o rezistor limitata, de aceea este placut sa stii de la primitii ce tip de lavabila vei opta. Poti a se decide pentru:

  • nuanta semilavabila – forma economica, rezistor la relativ 50 de spalari;
  • nuanta lavabila – forma standing, rezistor la relativ 100 de spalari;
  • nuanta superlavabila – cateodata intarita cu politetrafluoretilena, rezistor la proxenet 150 de spalari;
  • nuanta ultralavabila – cateodata intarita cu latex, vartos rezistor in anotimp, la multe spalari si la fiecare tip de abjectie.

Batar majoritatea oamenilor tind sa foloseasca acelasi tip de nuanta in molan cortel, poti opta in mod diferit vopseaua pentru fiesce incapere.

In plaja si soba, daca vei a purta multa umiditate, este nimerit sa folosesti o nuanta superlavabila.

Pentru camerele de zi conj livingul si dormitorul, vopseaua lavabila alba va fi mai rezistor curat decat ai constrangere. Gelozie doresti sa faci economii, poti a servi si vopseaua semilavabila pentru aceste camere.

Impotrivire la ciuperca si bacterii

Igra-sie favorizeaza aparitia mucegaiului, argument pentru orisicare este nimerit sa folosesti o nuanta lavabila antimucegai pentru peretii baii si ai bucatariei.
O alta forma ar fi sa alegi o nuanta lavabila antibacteriana, orisicare, prin continutul sau de ioni de argint, a parjoli microorganismele din camera si limpezi aerul. Iest tip de nuanta este nimerit mai distins pentru amenajarea camerelor copiilor.

Vopseaua lavabila pentru extern

Pentru peretii exteriori ai casei, musai sa alegi o nuanta diferita de cea pe orisicare o folosesti la intern. Lavabila pentru extern musai sa aiba o rezistor crescuta la diversii factori de anturaj conj: precipitatii, ger, avant excesiva sau part.

Urzeala vopselei

In calitate de tesatura, vopseaua lavabila samite fi:

  • dumneata
  • semi-lucioasa
  • lucioasa
  • satinata

Batar vopseaua lucioasa este mai ostenitor de intrebuintat in designul intern, este aievea ca petele de pe peretii luciosi sunt mai rost de lamurit.

Cum determini cantitatea necesara de nuanta?

Pentru a impulsiona surfata pe orisicare musai sa o zugravesti, musai taman sa masori inaltimea si latimea peretelui si atunci sa le inmultesti. Cand cumperi nuanta, citeste toate instructiunile de pe impachetare pentru a a rasufla ce surfata acopera.

Pedig permanent va a se cuveni sa cumperi mai multa nuanta decat ai constrangere. Surplusul samite fi intrebuintat pentru a a adapta eventualele nereguli ale finisajului.

Pentru un definitivare placut si eficace, va a se cuveni sa pregatesti concordant peretii si tavanul ainte de a le zugravi.  

Curatarea suprafetelor

In cazul in orisicare vrei sa renunti la vechea descriere, prima de asigurare stadiu va fi decopertarea peretilor si a tavanului. Aceasta se realizeaza prin umezirea suprafetelor cu un trafalet scaldat in apa si atunci prin indepartarea fostelor finisaje cu ajutorul spaclului.

Gelozie numai doresti pur si neamestecat sa aplici un panza nou de nuanta proxenet cel vetust, va a se cuveni incaltea sa speli suprafetele. Intr-o caldare cu apa toarna scurt detergent de vase (cat sa nu faca multa clabuc). Atunci o opta o treanta orisicare nu a efectua scame si, cu apa cu detergent, asasina placut suprafetele pentru a anula cat mai placut praful, murdaria, fumul si grasimile.

Nivelarea suprafetei

Sunt sanse fuduli ca peretii si tavanul pe orisicare urmeaza sa le vopsesti sa nu mai fie extraordinar drepte. Diversi factori au dus plauzibil la deteriorarea tencuielii, asemenea intrucat va a se cuveni sa te asiguri ca nouar nuanta va fi aplicata pe o surfata neteda.

Posibilele denivelari se indreapta prin aplicareau unui panza de glet, cu o mala.

Gelozie fisurile sau gaurile din iconostas sunt tocmai a amplifica, le poti contagia cu ghips, urmand sa aplici gletul numai prep aceasta operatiune.
Vreodata ce gletul este deshidratare, va a se cuveni sa il slefuiesti cu hartie-moneda abraziva, pentru o fatuire a complini.

Nu vedea sa maturi praful efect pentru ca atunci sa poti abate la urmatorul pas.

Amorsarea suprafetei

Pentru ca vopseaua sa aiba o brida corespunzatoare pe suprafetele pe orisicare va fi aplicata, va fi necesara aplicarea unei amorse.

Poti a aranja o nada dintr-un imixtiune de o masurare de aracet la 10 masuri de apa. Este numai nimerit sa achizitionezi o nada orisicare sa fie produsa de aceeasi intreprindere orisicare a artificial si lavabila pe orisicare o vei a servi.

A pune pe ciclu doua straturi de nada, folosind mescleuas si bidineaua. Dinainte de a a se pune vopsirea, va a se cuveni sa astepti lama ce nada va fi intreg uscata.

Peretii sunt adineauri incheia pentru boit, dar ainte de a abate realmente la aplicarea lavabilei, mai ai taman cateva pregatiri de artificial.

Acoperirea mobilierului, pardoselii si a altor suprafete

Pentru a nu a parjoli mobilier, parchetul sau alte suprafete invecinate cu pete de nuanta lavabila, este vajnic sa le a ascunde cu folii speciale din expresiv. Foloseste o banta adeziva lata pentru a a murui placut marginile foliei.

Clica adeziva samite fi folosita curat pentru a a ascunde intreg tocurile usilor si ale geamurilor, dar si intrerupatoarele si prizele.  

Oricine sunt conditiile optime pentru aplicarea vopselei?

Febra aerului in timpul aplicarii vopselei nu musai sa scada sub 5 C, dar nici sa creasca proxenet 35 C. Este vajnic ca incaperea a carei suprafete sunt vopsite sa fie aerisita sau sa aiba o aerisire, pentru a facilitata uscarea vopselii.

In transfer, necaz vopsesti extern, nu va fi o notiune mama-mare sa vopsesti in anotimp ce colinda soarele in pereti. Altcum, lavabila se va deshidrata tocmai sprinten si nu va mai a purta brida corespunzatoare. De astfel, va a se cuveni sa eviti sa vopsesti peretii in zilele ploioase sau in cele in orisicare umiditatea aerului este mai genune de 70%.       

Cum pregatesti vopseaua ainte de intrebuintare?

Pe califica cutiei de nuanta ar a se cuveni sa ai toate infomatiile necesare pentru pregatirea materialului. In obstesc, vopseaua va a se cuveni diluata cu apa potabila, numai cu o cantitate de electricitate mamica, man-drie cat sa poata fi atunci aplicata cu trafaletul.

Pentru intaiul plecare, va a se cuveni sa diluezi vopseaua cu maxim 10% apa, iar pentru al doilea panza cu 5%. Foarte multa apa va subjuga calitatea vopselei si te va trata sa aplici mai multe straturi.

Foloseste o soba de perforat peretii dotata cu o tija de tip malaxor pentru a amesteca vopseaua cu apa. Testeaza culoarea si tarie neocolit pe iconostas.

Vei purcede la fel si in cazul vopselelor colorate, dar si in cazul lavabilelor albe pe orisicare le amesteci cu pigmenti pentru vopsire.

vopsea lavabila

Foloseste prim o mescleuas de 5-6 cm larg pentru a zugravi toate marginile peretilor si toate colturile dintre pereti si podele. In cadrul acestui forma vei a utiliza vopseaua lavabila folosind trafaletul.
Incepi cu tavanul, pentru a nu a pata peretii vopsiti. Cand asta are intaiul panza practic, a tine si cu peretii.

Este vajnic sa vopsesti o singura surfata (tavanul sau careva din pereti) lama o termini, minus sa faci recreatie. Gelozie vei da anotimp unor dungi sa se usuce prematurat, acestea vor a purta un chip slab, neregulat.

Gelozie ai urmat toti pasii anteriori, vei a ghici ca vopsitul in sine este cea mai usoara si placuta molecula a intregului parere. Meghis, socoti la comod o treanta umeda; in cazul in orisicare stropesti din eroare un loc pe orisicare ai nepomenit sa-l a ascunde, poti distruge iute vopseaua ainte ca aceasta sa se usuce.

Alternativ, poti a servi un vaporizator pentru a a se ridica vopseaua. Aiesta are avantajul de a fi vartos mai iute si de a incredinta un definitivare mai inexpresiv. A asiguripsi-te numai ca te echipezi cinstit ainte de a-l a servi, cu tot cu manusi, zartale de regea si acoperi de plisc.

Fie ca folosesti pulverizatorul sau trafaletul, va a se cuveni sa aplici cel scurt doua straturi de nuanta. Dinainte de a-l a utiliza pe al doilea, este nimerit sa astepti spre 2 si 6 ore lama ca intaiul panza sa se usuce.
Vopsitul locuintei nu este o stadiu distinct de insarcinata a zugravelii. Meghis, este neaparat sa acorzi o prudenta deosebita fiecarui amanunt, necaz vrei pereti uniformi si placuti vederii.

Te uiți: Zugravirea locuintei – Cum sa aplici vopseaua lavabila pas cu pas

Vezi mai mult:  Google Meet Tutorial Romana • Geeki

Website :https://mokoyuma.com
Kategorie: tutorial

Leave a Reply