WMM sau Wi-Fi Multimedia: Cum se activează pe router

Ce este WMM sau Wi-Fi Multimedia

WMM înseamnă Wi-Fi Multimedia. Este tescherea de Wi-Fi Alliance și se bazează pe standardul IEEE 802.11e. Este surpriza în ceea ce este curent sub numele de 802.11 N sau, de astfel, curent sub numele de WiFi 4. A ajungere cu scopul de a îmbunătăți standardele wireless anterioare, oferind invar o viteză mai bună și o echilibru mai duium.

Wi-Fi WMM

Este raspunzator pentru furnizarea de bază calitatea serviciului (QoS) caracteristicilor acestor tipuri de rețele. Scopul este de a a plati performanțe excelente în rețea. WMM aproba prioritizarea traficului prin star categorii AC diferite, cum ar fi AC_VO (timbru), AC_VI (terminal), AC_BE și AC_BK.

Acest mestesug este vartos eficient pentru a a intrebuinta anumite aplicații orisicare vor capata necesitatile de un relatie mama-mare să emită timbru și nota. De oglinda, vorbim din-spre programe de mesagerie VoIP sau din-spre cele orisicare servesc la efectuarea de apeluri terminal. Știm inca că iest mestesug este din ce în ce mai surpriza în zilele noastre, așa că musai să ne asigurăm că folosim un router competent să ofere cele mai bune performanțe.

Dacă noi router nu are WMM sau nu este activat, am a se cadea capata probleme de viteză și echilibru orisicare ar a se sclifosi utilizarea acestor tipuri de programe pe orisicare le-am menționat. Acest mestesug ar a se cadea încetini conexiunea și ar a se cadea temei întreruperi continue, mai select apoi când rețeaua noastră este saturată sau avem o relatie limitată.

Certificare de agonisire a energiei

De astfel, musai remarcat faptul că WMM sau Wi-Fi Multimedia au obținut certificarea de către Wi-Fi Alliance cu stransoare de vigoare. Acest mestesug este curent sub numele de stransoare de vigoare și folosește mecanisme 802.11e pentru a a face vigoare.

Vezi mai mult:  cum să o remediați ITIGIC

Acest mestesug este vartos memorabil pentru echipamente alimentate cu baterii . De oglinda, ne putem gândi la un laptop sau la un mestesug mobiliar. Conexiunile wireless pot cântări autonomia și pot ocupa mare timpul în orisicare vor funcționa fără a fi necesitatile să le reîncărcați din nou.

Datorită acestui standard de stat, vom a se cadea, de astfel, să economisim vigoare și să extindem timpul vacant pentru un mestesug, fără a fi necesitatile de încărcare. Această confirmare va a preciza faptul că iest subprodus este specialist conceput pentru a a face vigoare apoi când ne conectăm la Wi-Fi.

Aveți WMM activat pe router

Ruterele moderne sunt certificate cu WiFi N. Aceasta înseamnă că în mod implicit este regulat ca acestea să activeze această funcție. Este memorabil să fie așa, deoarece conj vom capata o performanță mai slabă, orisicare pasamite a se sclifosi dispozitivele pe orisicare le conectăm și anumite aplicații.

În iest articol de fond vom a suci teste cu diferite routere pentru a a cerceta sincronizaţi și transmisiune de fișier viteză . Trebuie remarcat faptul că, dacă această funcție nu este activată, sincronizarea va fi limitată la 54 Mbps. Nu am vanjos beneficia de iuteala orisicare depășește această limită.

La testare am intrebuintat un TP-LINK TL-WN821N . În iest caz, cu funcția WMM activată, iuteala de sincronizare a emotionat 300 Mbps, iar transferul de fișiere a depășit 6 MB / s. Pe de altă fragment, același router fără această funcție activată nu a depășit o sincronizare de 54 Mbps, în picler față de 1 MB / s de transmisiune de fișiere, cu încărcări și descărcări instabile.

Ceva inrudit s-a întâmplat cu Intel 4965AGN adaptor. Cu funcția WMM activată, s-a valoros o sincronizare de 130 Mbps și un transmisiune de fișiere de 10.2 MB / s, în curs ce fără a capata această caracteristică activată, cesta a fost restrans la un transmisiune de fișiere de 2.5 MB / s, deși asezator fără urcări și coborâșuri.

Vezi mai mult:  capacitate și viteză în comparație cu PC ITIGIC

Cu un Adaptor Wi-Fi Intel 5100AGN am a se cadea a observa, de astfel, o scurtare considerabilă. În iest caz, ierta de la sincronizarea de 150 Mbps și transferul de fișiere de 13 MB / s la 54 Mbps și, respectiv, 1 MB / s.

La activați funcția WMM va a se cuveni să accesăm routerul. Desigur, așa cum am re-comandabil, este regulat ca cesta să fie inca activat, cu excepția cazului în orisicare am primenire configurația dispozitivului. Pentru a realiza iest mestesug, musai să intrăm prin 192.168.1.1 (sau gateway-ul corespunzător), accesați Opțiuni avansate (pot fluctua în funcție de calapod), Wi-Fi / Wireless și colo căutați funcția WMM.

Habilitar WMM în el router

În cazul în orisicare vedem că nu este activat, musai să-l activăm. În caz potrivnic, așa cum am văzut în articol de fond, vom capata o reducere considerabilă și nu vom obține performanțe bune apoi când navigăm pe Internet și mai select conectăm dispozitivele noastre.

Te uiți: WMM sau Wi-Fi Multimedia: Cum se activează pe router

Sursă:https://mokoyuma.com

Categorii: tehnologie

Leave a Reply