tutorial HTML incepatori in limba romana. Invata web design

Vrei să inveți cum să creezi site-uri folosind limbajul HTML și CSS?

Ei tare astăzi iți voi arăta câteva elemente de bază pe orisicare musai să le cunoști pentru a transforma programator web.

Sarutat, astazi iti voi a spune principalii a calca pe orisicare musai sa-i urmezi pentru a infiinta o a numerota web HTML5. Hai să deschidem programul de publicare de cod și să începem deprindere. Eu iți sugerez să folosești „Brackets” – gasesti link in scriere. Nu este neapărat indispensabil; poți beneficia Notepad sau Notepad++. Odată intins programul, începe prin a infiinta un fișier nou. Ai grijă ca apoi când îl vei elibera sa adaugi extensia .html dacă programul tău nu adaugă extensia mecanic.

Taguri necesare pentru realizarea unei pagini HTML5

In interiorul acestui hartie „.html” vom cuprinde toate tagurile HTML de orisicare vom a dialoga acesta. Intaiul tag este cel prin orisicare declar ca tipul de hartie: . Cest tag defineste documentul ca fiind un un hartie HTML5. Vedea socoteala ca cest tag nu musai sa aibe un tag de oprire. Urmatorul tag pe orisicare musai sa-l adaugam este „”. Cest tag este radical tuturor tagurilor pe orisicare urmeaza sa le folosim. Dinapoia cum poti a privi pica folosesti programul sugerat mai sus, Brackets, ista musai posomorat, asemenea intrucat programul a adaugat mecanic tagul de oprire . Ista este oaresicine dintre avantajele de a a poslusi un cu IDE. Urmatoarele taguri pe orisicare musai sa le adaugam suntsi.

Inspre tagurilevom a pune hotar informatii pe orisicare dorim sa le transmitem contra browsere sau motrice de cotrobait conj titlul paginii, hotar taguri, reguli CSS, linkuri externe contra fisiere javascript, etc. – acestea nu vor fi vizibile ca context pe a numerota noastra, pentru utilizatorii finali. In sectiuneavom a pune tot continutul orisicare dorim sa fie afisat pe a numerota noastra.

Vezi mai mult:  Tutorial javascript

Actualmente ca am adaugat toate tagurile principale si am creat arhitectonie elementara pentru realizarea unei pagini HTML, voi elibera documentul si il voi casca intr-un browser. Dinapoia cum poti a sesiza a numerota este goala pentru clipita.

Taguri esentiale in sectiunea HEAD

Intaiul munca pe care-l voi executa este sa adaug un calitate acestei pagini. Voi a pune calitate in sectiuneaa paginii. Dinapoia ce am adaugat titlul ahtiat voi elibera din nou fisierul si voi reincarca a numerota in browser. Dinapoia cum poti a sesiza nu a aparut deloc nou in a numerota, dar pica ne uitam mai patrunzator la tabul sincer, vom a privi ca ista a receptionat informatia pe orisicare am adaugat-o in tagul

Taguri esentiale in sectiunea BODY

Pentru a a pune fond in a numerota vom infiinta un nou tag, de aceasta obicei in sectiunea <body> a site-ului. Invar, intra- cele 2 taguri <body> </body> voi a pune tagul <h1></h1>. Scriu un calitate vreunul indaratul orisicare salvez si reincarc a numerota. Dinapoia cum poti a sesiza am creat intaiul nostru calitate vazut pe a numerota. Dinapoia cum vei a privi in reluare, consta mai multe marimi de titluri – h1 fiind cea mai potop dintre ele. Tagurile calitate H1, H2, H3 sunt vartos folositoare si in optimizarea site-urilor in interj de aratare SEO.

Pentru a a privi diferentele dintre taguri, voi a pune cateva taguri H – h2 si h3 pentru a a privi deschilinire dintre acestea.

Incearca si iata cate titluri consta. Preda-mi caligrafie in comentarii cate tipuri de tiluri ai gasit si ce alte taguri folositoare ai dezvelit.

Dinapoia ce le-ai creat salveaza a numerota si reincarca browserul. Vei a privi deschilinire de marire dintre texte. Aceasta marire posibil fi alterata prin aplicarea unor reguli CSS, asa cum vom a privi intr-un alt tutorial.

Vezi mai mult:  Diferența dintre vioară și chitară - 2021

Un alt tag vartos des intalnit este cel de alineat – <p></p>. Tagurile de alineat sunt vartos des folosite pentru a formata textul din a numerota.

 

Taguri de stiliare HTML

Pe drept tagurile de baza economica mai regasim si taguri HTML prin orisicare putem sa stilizam textul din a numerota. Invar, pica in interiorul ultimului alineat vrem sa bolduim un contract sau o expresie identic-adevarata voi beneficia tragul <strong></strong>. Deasemenea, pot la fel de tare sa stilizez textul folosind taguri conj <em></em> sau <u></u>. Dinapoia cum observi prin folosirea tagului <em> am creat un context cursiv, iar prin folosirea tagului <u> am accentuat ceea ce mi s-a perisor solemn de cumpatat.

Voi a tatona imediat sa mut o dotatie din context pe o nouar rigla. Ciuda voi da enter textul se va clinti in editorul context dar pica voi reincarca a numerota, aceasta transformare nu se va a se vedea si in a numerota. Pentru a executa cest munca eventual avem dare de un nou tag – <br /> (orisicare nu se obtura ca celelalte de mai sus). Folosind cest tag acoace conj vreau ca textul sa se mute pe o nouar rigla, cest munca va transforma eventual. Cu cat voi a baga mai multe taguri <br /> oaresicine indaratul celalalt, cu ajunge textul meu va cobora mai multe linii.

A pune in comentarii ce tag ti se pare cel mai practic.

Dinapoia cum iata am creat premiu ta a numerota web in marime HTML. A preciza ca o a numerota web din 1995 dar este numai inceputul. Vom a prelungi sa imbunatatim designul web al paginilor prin adaugarea de stiluri CSS si a unor noi functionalitati prin Javascript.

Vezi mai mult:  XAMPP Tutorial: how to create your own local test server

Te uiți: tutorial HTML incepatori in limba romana. Invata web design

Website :https://mokoyuma.com
Kategorie: tutorial

Leave a Reply