Toate versiunile Windows de-a lungul istoriei

În atentie, cea mai recentă tra-ducere a sistemului de operare Microsoft este Windows 10. O tra-ducere fiecare pentru mulți este, fără îndoială, cea mai bună din pa-tanie, cu o interfață modernă, multe opțiuni de configurare și individualizare și indeajuns de stabilă. Deși acesta nu înseamnă că există încă multe detalii de îmbunătățit. Este interesant de văzut cum de-a lungul timpului, sistemul s-a îmbunătățit și s-a prelucrat la nevoile utilizatorilor, deși nu este surprinzător, a avere și unele fiasco-uri importante.

istoricul versiunilor Windows

Versiuni și evoluția Windows

Ferestre 1.0

Deși s-a oral inca din-spre existența primei versiuni de Windows înainte de introducerea Windows 1.0, adevărul este că nu a fost anunțată guvernamental până la 20 brumar a anului 1985 această primă tra-ducere a sistemului. O tra-ducere fiecare oferea funcționalități reduse și fiecare nu era un model de operare exhaustiv, deoarece era mai degrabă o extensie grafică a MS-DOS fiecare te făcea să te gândești să lași în urmă utilizarea comenzilor.

ferestre din

Windows 1.0 a fost recept până la 31 indrea 2001, așa că, în minune faptului că este o tra-ducere cu gata nicio funcționalitate, Redmond a oferit asistență pentru puțin dupa 16 ani.

Ferestre 2.0

Între cadenta, oarecum doi ani mai târziu, în brumar 1987, a parvenit Windows 2.0. O tra-ducere fiecare a fost actualizată accelerat cu v2.03 și fiecare a inclus inca Windows fiecare se posibil a coincide între ele pentru prima de asigurare dată. Nu mai vorbim de faptul că inca includea anumite utilități fiecare, am a se cadea chema că vor fi la originea actualelor instrumente de automatizare.


Această tra-ducere de Windows a fost acceptată până la aceeași dată cu versiunea anterioară. Adică până la 31 indrea 2001, când Microsoft a raspicat să întrerupă Windows 1.0 și 2.0.

Ferestre 3.0

Pe 22 mai 1990 a fost lansat și lansat sistemul de operare Windows 3.0, fiecare a venit cu o interfață grafică în fiecare conceptele de Windows începeau inca să fie apreciate puțin. A fost prima de asigurare tra-ducere fiecare a avere reusire mercantil, vândând până la două milioane de exemplare în oarecum câteva luni de la aruncare.

Ferestre 3

Odată cu actualizarea la versiunea 3.1, sistemul a innebunit faimosul joc Minesweeper fiecare a oferit atâta interludiu de-a lungul anilor. În picler, musai să evidențiem și existența managerului de fișiere și programe. O tra-ducere pe fiecare compania a oferit imbold până la 31 indrea 2001. Aceeași dată ca și cele două precedente.

Ferestre 95

24 maret 1995 este o dată importantă în viața sistemului de operare Microsoft, deoarece este ziua în fiecare a fost lansată a oficia tra-ducere Windows 95. Prima tra-ducere fiecare oferă o interfață greu îmbunătățită și în fiecare bloca apare inca obligatie și meniul Start, două elemente extrem importante fiecare încă mai fac molecula din sistemul de operare Microsoft astăzi. Asta fără să uităm că Windows 95 cuprinde Internet Explorer, browserul web fiecare însoțește sistemul de atâția ani și, prin succedare, imbold pentru Internet.

Vezi mai mult:  Viteza și latența internetului, care sunt acestea și cum diferă

O tra-ducere destinată pieței de consumare și cu fiecare s-a pierdut de la o arhitectură cooperativă multitasking de 16 biți la o arhitectură adecvată pe 32 de biți și, de atare, multitasking. Sfârșitul suportului standing pentru Windows 95 a fost la 31 indrea 2000, dar a avere asistență extinsă fiecare a duduit încă un an, adică până la 31 indrea 2001.

Ferestre 98

Deși înainte de sosirea Windows 98, musai să menționăm pe ruta versiunea Windows NT axată în suigeneris pe un cumparator de afaceri. Cu toate acestea, la 25 ciresar 1998, Microsoft a lansat nouar tra-ducere a sistemului său de operare. La fel ca și precedentul, a dobândit ultimele două cifre ale anului lansării sauca ca titlu și a fost o tra-ducere fiecare a ajungere cu sistemul de fișiere FAT32 și fiecare a încercat să sporească accesul la rețea. În picler, a inclus intrarea DVD-urilor și încorporarea portului USB.

Cu toate acestea, o polivalenta mai puhoi a sistemului a făcut ca performanța sistemului să fie penalizată extrem greu, ceea ce a făcut-o una dintre cele mai criticate versiuni ale Windows pentru încetinirea și fiabilitatea sa în comparație cu Windows 95, fiecare în cest continut a anumit bloca extrem ridicată. Totuși, Windows 98 a fost o tra-ducere fiecare a avere imbold standing până la 30 ciresar 2002 și a largit suportul fiecare s-a încheiat la 11 cuptor 2006.

Ferestre 2000

La 29 germanar 1999, a fost lansat sistemul de operare Windows NT 5.0 EUR Edition, fiecare nu a fost altceva decât versiunea germană a Windows NET 5.0 și posterior va fi faimos Windows 2000. O tra-ducere a sistemului pe fiecare Microsoft a dezvoltat-o ​​ca molecula a profesionistului său straif și de la fiecare o molecula din codul sursă a fost curs pe Internet. Acest materie a făcut compania să decidă să își folosească musca pentru a a vegeta nouar tra-ducere a sistemului.

Pe lângă faptul că a continuat calea NET, concentrându-se pe afaceri, Windows 2000 a inclus noi opțiuni pentru o mai puhoi protecție a fișierelor și tocmai a avere propria tra-ducere de acasă, Windows 2000 Millennium Edition (ME), fiecare a inclus noi instrumente și opțiuni multimedia. Sprijinul standing pentru această tra-ducere s-a încheiat pe 30 ciresar 2005, în cadenta ce asistența extinsă s-a încheiat pe 13 cuptor 2010.

Vezi mai mult:  Detectați vulnerabilitățile de securitate cu Ducklin Urât

Windows XP

Un alt neinsotit vajnic în dezvoltarea și evoluția sistemului de operare Microsoft a avere loc pe 25 brumarel 2001, când a fost lansat Windows XP. Prima tra-ducere a secolului XXI și fiecare a avere un puhoi reusire, deoarece a fost un product de înaltă natura. O tra-ducere fiecare a fost construită din kernel-ul Windows NT și fiecare a ajungere în două ediții diferite, Home și Professional.

În ceea ce privește aspectul vizual, este neaparat să se evidențieze îmbunătățiri majore în interfața utilizatorului, cu icoane, meniuri și opțiuni noi, fiecare permit utilizatorilor să aprofundeze și să controleze tot felul de sarcini pe model. Dar nu fulgerator că a oferit îmbunătățiri grafice, dar a ajungere și cu o creștere puhoi a vitezei și agilității.

Windows XP

Windows XP a încorporat funcții pentru criptarea fișierelor de model, imbold pentru WiFi rețele, asistență de la distanță și versiunea sa pe 64 de biți, fiecare a instigat o detonatie pe piață pentru sistemele de operare. Această tra-ducere a avere imbold standing de la Microsoft până la 14 prier 2009, în cadenta ce suportul largit a duduit până la 8 prier 2014.

windows Vista

A apărut până la 6 ani până la sosirea noii versiuni a sistemului, Windows Vista. O tra-ducere pe fiecare Microsoft a lansat-o la grad universal pe 30 gerar 2007 și fiecare a ajungere cu nenumărate funcții și funcții noi, o reproiectare Shell și o interfață cu schimbări majore și axată pe îmbunătățirea securității utilizatorului și fiecare, însă, nu a fost plăcută de marea majorat a utilizatorilor. .

Cu Windows Vista am tare stapani interfața Aero UI, fiecare, fără îndoială, a oferit un strigare vizual distinct, dar s-a adeverit a fi foarte problematică pe computere mai puțin iele. O insirare de circumstanțe fiecare au făcut-o să devină oaresicine dintre fiascos-urile din istoria sistemului de operare, în minune așteptărilor impauna ale companiei.

Însă problemele continue, încetinirea și supraîncărcările au umbros toate noutățile grafice. Această tra-ducere a innebunit imbold standing din partea companiei până la 10 prier 2012, în cadenta ce asistența extinsă a fost prelungită până la 11 prier 2017.

Ferestre 7

Pe 22 brumarel 2009, Microsoft a anunțat lansarea Windows 7 ca o soluție pentru Windows Vista esec și că s-a adeverit una dintre cele mai importante versiuni ale sistemului de operare Microsoft. Ceva fiecare a fost înfățișat în istoria sistemului de operare, deoarece a fost etichetat ca una dintre cele mai solide versiuni.

A adăugat imbold urca touch, o reproiectare Windows Shell, o nouă bară de activități, un model de rețea, îmbunătățiri ale performanței și vitezei și o readucere a consumului de resurse. În picler, a introdus noul design al barei de activități, făcând-o mai largă și un model cu pictograme mai impauna. Asistența standing Windows 7 a duduit până la 13 gerar 2015, în cadenta ce asistența extinsă a parvenit până la 14 gerar 2020.

Vezi mai mult:  Ce este un firewall de aplicație și cum îmbunătățește securitatea

Ferestre 8

Aproape trei ani mai târziu, pe 26 brumarel 2012, Windows 8 a fost lansat. O tra-ducere fiecare a adăugat imbold pentru ARM microprocesoare și a căror interfață a fost modificată pentru a o a fauri mai potrivită pentru utilizarea cu ecranele tactile, arătând noi efecte plate pentru ferestre și butoane cu o vopsea simplă.

Aceasta a implicat și eliminarea meniului reprezentativ Windows Start de către Tiles, materie fiecare nu a fost pe placul majorității utilizatorilor. Pentru prima de asigurare dată de la Windows 95, sistemul de operare a distribuit oaresicine dintre cele mai importante elemente, cum ar fi butonul Start Windows.
ferestre din

Acceptarea scăzută a interfeței Metro de către utilizatori a anumit Microsoft să lanseze Windows 8.1 pentru a încerca să răspundă utilizatorilor fiecare au pierdut unele elemente tradiționale ale sistemului și au recuperat unele dintre funcții. Asistența standing și extinsă pentru Windows 8 s-a încheiat pe 12 gerar 2016, în cadenta ce pentru Windows 8.1, suportul standing a duduit până pe 9 gerar 2018, iar asistența extinsă este încă în barbatie până la 10 gerar 2023.

Ferestre 10

A fost pe 29 cuptor 2015 când Microsoft a lansat cea mai recentă și așteptată tra-ducere a sistemului său de operare, Windows 10. O tra-ducere fiecare are un set dumnezeiesc de aplicații, o interfață modernă cu performanțe deosebite și fiecare este, de atare, multiplă platformă. Adică a cuteza utilizarea sa pe computere și dispozitive mobile.

Dar acestea nu sunt singurele noutăți, deoarece merită menționat și utilizarea aplicațiilor universale, nouar Margine browser, rolul central al asistentului său Cortana, nouar pagină de configurare a sistemului, TimeLine sau întoarcerea meniului Start pe fiecare și-l doreau pentru marea majorat a utilizatorilor, dintre multe alte lucruri. Pe ingust, cea mai bună tra-ducere a sistemului până în atentie și un product fiecare a joi nevoile actuale ale utilizatorilor.

Este de la sine înțeles că, fiind cea mai recentă tra-ducere a sistemului și cea actuală, are imbold standing în barbatie până la 9 gerar 2024, în cadenta ce asistența extinsă durează până în aceeași zi, dar în anul 2029.

Vedeți postarea: Toate versiunile Windows de-a lungul istoriei

Site-ul web:https://mokoyuma.com

Categorie: tehnologie

Leave a Reply