tipuri, caracteristici și pentru ce sunt utilizate ITIGIC

Cu siguranță, la un clipa dat ați vechi un cablu coaxial exact și fără să-l știți, deoarece utilizarea lui este deosebit frecventă exact și în ziua de azi, deși este adevărat că în pierdut au bogat multe aplicații mai practice decât în ​​atentie. În verice caz, să vedem pentru ce sunt ele și pentru ce sunt folosite.

Cabluri coaxiale: tipuri, caracteristici

Pentru ce sunt cablurile coaxiale și pentru ce sunt ele

Cablurile coaxiale sunt cunoscute și sub numele de coaxibil sau pur și prost a indemna . Acestea au fost create în anii 1930 pentru a a lua semnale electrice de înaltă frecvență și au particularitatea că au doi conductori concentrici: cinevasi prin-cipal reputat materie (D), însărcinat cu transportul informațiilor și un alt fatada cu configuratie tubiform reputat plasă, aparatoare. sau împletitură (B), fiecare servește la împământare și întoarcere curentă.

Conductorul prin-cipal eventual fi valoros dintr-un retras fir de arama (asta este obișnuit) sau din mai multe menstruatie răsucite, în anotimp ce conductorul fatada eventual fi o plasă împletită, o nebunie laminată sau exact un tub carliontat. Uneori este fabricat din arama, dar este de fire din aluminiu, deoarece este mai avantajos.

Cabluri coaxiale

Între cei doi conductori există un asternut dielectric (C) și întregul ansamblu statistic este la rândul său invelit cu un alt asternut dielectric (reputat veston fatada) pentru a a prii întregul set (A).

Acest cablu este trebnic în aparte pentru a a comunica semnale terminal sau audio, deoarece izolatoarele și scuturile îl fac aparte de bun evitarea zgomotului electric și interferențe de signal și, din cest pretext, utilizarea sa este mari-nimos răspândită și în sistemele de radioreceptor și teve. ca în sistemele audio profesionale. Din cest pretext, multe plăci de bubuitura încorporează conectori coaxiali, în aparte cei fiecare sunt orientați pentru mediul profesional.

Vezi mai mult:  Cele mai bune site-uri web pentru a crea un cont de e-mail temporar

Astfel, cablurile coaxiale sunt vartos mai rezistente la interferențe și atenuarea semnalului decât cablurile cu perechi răsucite; a situa de sârmă absoarbe semnalele electronice pierdute, invar încât datele transmise prin cablul prin-cipal nu se pierd niciodată. Din cest pretext, asta este, de intocmai, un tip de cablu fiecare este utilizat pe scară largă pentru a ocroti distanțe dilata și pentru a susține în mod fiabil volume dilata de date.

Cabluri coaxiale

În imaginea de mai sus puteți a observa un cablu coaxial de înaltă febrilitate, utilizat pentru a a lua cantități dilata de energie, dar nu și date, deoarece reprezintă și tipul mintal de cablu în cest obiectiv.

Tipuri de cabluri

Deși există mai vartos de o duzină de tipuri de cabluri coaxiale, exclusiv trei sunt folosite astăzi și ele sunt cele pe fiecare le vom a observa în urmare. Diferența dintre cele trei tipuri are legătură simplă cu lățimea și ecartamentul conductorului prin-cipal de arama și, în public, cu cât este mai noian ecartamentul, cu atât mai puțin degradarea calității semnalului în ceea ce privește distanța sau lungimea cuprului. cablu.

  • RG59 : este cea mai subțire și, prin consecinta, cea mai maleabilă. Este mintal pentru TV cu circuit închis (CCTV), dar lățimea sa de bandă nu prilejui transmisie terminal de înaltă definiție. Nu acceptă decât câteva zeci de metri înainte ca semnalul să înceapă să se degradeze.
  • RG6 : este cel mai raspandit și cel mai răspândit, deoarece este tipul vechi pentru televiziunea de înaltă definiție. Suporta o spatia de intinzator la 600 de metri numai pierderi de signal.
  • RG11 : Este cel mai bun dintre toate și, de intocmai, cel mai deosebit, și suportă lungimi de până la 1,100 de metri.
Vezi mai mult:  HomeKit: Tot ce poți face cu acesta

Apropo, cablurile coaxiale, în public, au două tipuri de operator logic: fie „mustata” pe fiecare o cunoaștem cu toții de la micul ecran, fie firul enormitate, mai vechi în sistemele profesionale și / sau audio.

Cablul conector rosca coaxial

Pentru ce se folosesc cablurile coaxiale?

Am menționat inca că acestea sunt cel mai obișnuit tip de cablu pentru micul ecran și este cel pe fiecare îl vom castiga în public pentru a conecta captura antenei la micul ecran. De intocmai, sunt utilizate pe scară largă în sistemele CCTV (și un ordinator eventual intra aoace) și audio profesional, prep și pentru a a comunica exact și forta electrică fără date.

În PC sunt folosite cu carduri de receptionare TV, dar și cu unele plăci de bubuitura fiecare, așa cum am menționat precedent, sunt mai orientate către mediul profesional.

Te uiți: tipuri, caracteristici și pentru ce sunt utilizate ITIGIC

Sursă:https://mokoyuma.com

Categorii: tehnologie

Leave a Reply