Sine de alimentare: 12V, 5V și 3.3V explicat

Probabil știți, de asemanator, că diferite componente hardware au impozit de valori de nervozitate diferite pentru a funcționa. Astfel, de chip, porturile USB funcționează la 5V, dar DDR4 RAM are impozit de 1.2 și 1.35 V pentru o funcționare corectă. Obiectivul sursei de mentinere este de a a merge procura energia de orisicine are impozit fiece componentă, dar dacă izvod intră între 220 și 240 volți prin mufă (între 100 și 125 în America), cum o faceți apoi?

Sine de alimentare

S-au explicat șinele de 12V, 5V și 3.3V ale sursei

Pentru început, musai să știți că, deși 220V intră în izvod de mentinere prin priză, asta este zilnic alternativ, dar un ordinator funcționează cu zilnic nesfarsit, asadar încât una dintre primele componente orisicine intră în funcțiune este AC / DC convertor, orisicine convertește curentul alternativ în nemijlocit. Acest convertor merge curentul la 12V, tensiunea principală cu orisicine funcționează izvod.

Interior Fuente Corsair

În grafic de mai sus puteți a observa câteva dintre componentele principale pe orisicine o sursă de mentinere le are în intern; Pe lângă convertorul AC / DC, puteți a sesiza că avem și un convertor + 5V și un + 3.3V, generând asadar cele trei șine cu orisicine funcționează o sursă de mentinere: 12V, 5V și 3.3V . Pe concis, apoi când energia intră în sursă, o convertește în zilnic nesfarsit la + 12V, iar din acei 12V apoi generează două șine suplimentare, una de 5V și cealaltă de 3.3V, fiece cu propriile mijloc circuite. volnic .

Acum vine un notiune ușor sinuos, deoarece dacă izvod funcționează cu aceste trei șine și RAM, de chip, are impozit de 1.35V pentru a funcționa, izvod nu oferă foarte indelung? Într-adevăr, este, dar pentru acesta plăcile de bază au propriile lor regulatoare și convertoare , asadar încât să poată a preface tensiunea furnizată de izvod de mentinere pentru a se a-i veni nevoilor fiecărei componente hardware orisicine musai alimentate.

Vezi mai mult:  Învață să desenezi pe Windows - Programe de pictură digitală gratuite

Montaje memoria RAM

După cum am spus, fiece componentă are impozit de o anumită nervozitate pentru a funcționa, iar scopul sursei este de a vă darui cea mai apropiată nervozitate de ceea ce aveți impozit, asadar încât Plăci de bază musai să lucreze cât mai puțin fezabil, nici mai indelung, nici mai puțin. Deci, dacă este impozit de 1.35V pentru RAM, șina de 3.3V de la sursă va fi utilizată pentru a o procura, deoarece este cea mai apropiată. Cu toate acestea, dacă un ventilator funcționează la 12V, apoi va beneficia, bineînțeles, șina de 12V.

De ce nu se folosește o singură nervozitate?

Explicat cest munca vine acusi următoarea întrebare orisicine curbează cret și mai indelung: de ce apoi izvod nu furnizează tensiunea de 12V și că tablita de bază este cea orisicine o modifică în consecință? Răspunsul este la fel de neimpodobit pe atât de neimpodobit: pentru că este indelung mai indelung eficace la conversia tensiunii dintr-o sursă de mentinere decât tablita de bază.

Astfel, oaresicine dintre motivele pentru orisicine se a executa cest munca este deoarece apoi când convertiți tensiunea, izvod de mentinere este mai prieteneste pregătită și o modifică la sursă într-un mod indelung mai eficace decât ar a executa tablita de bază, ceea ce ar a se cadea să integreze circuite indelung mai avansate decât au astăzi. Lucrarea plăcii de bază este, cel puțin, indelung mai bună apoi când vine clantau de reglarea tensiunii, în durata ce izvod de mentinere o a executa într-un mod mai eficace, dar mai grosier.

Proiectarea actuală a surselor de mentinere, cu șine orisicine au circuite independente pentru fiece dintre ele, s-a adeverit a fi cea mai eficientă, deoarece în ametit, în primele surse AT și ATX anterioare specificațiilor ATX12V, conversia tensiunilor a fost indeplinit într-o etapă ulterioară, dar și-au dat cinste că a a executa cest munca la izvod însăși a dezvoltat ridicat eficiența și, prin frecventare, a micsorat și căldura generată.

Vezi mai mult:  System32: Ce este, Pericole și Cum să ștergeți folderul

Imaginați-vă că izvod a furnizat exclusiv 12V plăcii de bază, iar aceasta a fost însărcinată cu reglarea acestei tensiuni în funcție de compozitie pe orisicine musai să o alimenteze. În cest caz, s-ar starni multă căldură pe lângă activitate suplimentară pe tablita de bază, orisicine ar a spune integrarea în ea a unor circuite indelung mai complicate și, mai presus de toate, a extinde. De ce altminteri izvod o samite a executa nemijlocit și eficace?

Te uiți: Sine de alimentare: 12V, 5V și 3.3V explicat

Sursă:https://mokoyuma.com

Categorii: tehnologie

Leave a Reply