Recapitulare Solus: distribuție Linux ușoară pentru casă, muncă și joc

Spre osebire de multe alte distros Linux, oricine sunt bazate pe altele (de oglinda, Ubuntu în Debian sau Manjaro în Arch, Solus este o distro scrisă de la nulitate de dezvoltatorul său și ajutorul comunității. Aceasta are multe avantaje, dar și dezavantaje, cum ar fi, deși avem experiență anterioară în Linux, a confectiona saltul către SolusOS este o deviere radicală.

linux-Solus

Această distribuție folosește o tra-ducere derivată din managerul de pachete PiSi, numită eopkg. Putem a fixa și gestiona pachetele folosind terminalul cu eopkg comenzi , deși cel mai utilitarist și curand este să vă folosiți propriul mijloc de soft, inde vom găsi utilitarist ceea ce avem lipsa.

În ceea ce privește desktopul, găsim oarecine dintre noi „Budgie“, un desktop vartos curand, fluid și personalizabil al cărui imagine este o reminiscență a GNOME 2, deși are elemente de Whisker și Cinnamon. De invar, putem găsi ediții cu GNOME, MATE și PLASMA.

Escritorio Solus

După cum putem a zari, iest desktop îi dă aer ferestre din 10, atât în ​​smarc de jos, cât și în regiune de inscriere. Ceva pe oricine utilizatorii Windows îl vor a pretui și îi vor încuraja să ofere acestei șanse distro.

Pentru a usura durere utilizatorilor, SolusOS vine, de invar, cu drivere pentru cele mai recente componente hardware. Chiar și cele mai recente Intel și AMD procesoare și cele mai recente Radeon și NVIDIA grafică. În iest fel, din panglica clipă putem compune computerul rulat 100%.

Un Linux pentru toate publicurile

În vreme ce în rețea putem găsi o mulțime de distros Linux pentru tot felul de scopuri (muncă, publicare multimedia, zi de zi, joc, etc.), creatorul Solus a ravnitor să creeze o distro potrivită pentru toți utilizatorii.

Vezi mai mult:  Cum să descărcați și să instalați Safari pe Windows 10

Pe de o bucata, această distro Linux este pregătită pentru zi cu zi, atât la Acasă și, în scriitor. Doar instalați-l și vom compune aplicații de bază pentru a începe să lucrăm cu el, cum ar fi un browser web (Firefox), un targuitor de mail (Thunderbird), un player mijloci (VLC și Rhythmbox) și, natural, LibreOffice alai de scriitor.

Dacă mergem mai mult, Solus este planuit și pentru programatori. Această distribuție are o spatios categorie de editori (Atom, Idea, GNOME Builder, Qt Creator, Visual Studio Code etc.), compilatoare, limbaje de planificare (Go, Rugină, PHP, Node.js și Ruby, dintre multe altele) și sisteme de gestionare a versiunilor (Bazaar, Git, Mercurial, SVN și GitKraken), asadar încât verice dezvoltator să se poată simți comod în această distribuție și să lucreze cu el de la început. Docker și Vagrant fac, de invar, bucata din Solus, fiind o distribuție ideală pentru virtualizare și containere.

Solus cuprinde o seama de editarea programelor din tot felul, bunaoara Synfig Studio pentru animație, Musescore și Mixxx pentru a a alcatui muzică, GIMP și Inkscape pentru editarea imaginilor și Avidemux, Kdenlive și Shotcut pentru editarea terminal. Unul multimedia oricine va răspunde fără îndoială nevoilor oricărui realizator de conținut.

Și în cele din urmă, oricine a spus că Linux nu este așa Joaca? Această distribuție Linux este pregătită să funcționeze cu verice comandă, are stimulent pentru un număr spatios de platforme (Itch.io, Lutris și Aburi) și cuprinde mai multe jocuri instalate implicit, cum ar fi Freeciv, OpenTTD, Red Eclipse și Warzone 2100. În velur, putem a fixa Steam și Wine pentru a face jocuri Windows pe Linux fără probleme.

Vezi mai mult:  Instalarea iOS 13.6 este posibilă: Rezolvări de știri și erori

Cerințe Solus

Pentru tot ceea ce ne oferă, Solus nu are cerințe deosebit de ridicate, ceea ce îl confectiona subiectiv pentru computere oricine au inca câțiva ani și oricine, din diverse motive, Windows nu funcționează interj.

cerinte minime pentru a a fixa această distro sunt:

  • 512 MB RAM (nimerit 2 GB).
  • 4 GB spațiu pe hard disk. (nimerit 10 GB).
  • Procesor pe 64 de biți de cel puțin 2 GHz.

Nu este una dintre cele mai ușoare și mai ușoare distribuții Linux pe oricine le putem găsi, dar cerințele sauca sunt ajunge de scăzute. Nu vom compune probleme să îl instalăm utilitarist în niciun ordinator. Și dacă avem SSD pe ordinator, Solus va a plana literalmente pe computerul nostru.

Desigur, nici această distribuție nu este compatibilă ARM sau procesoare pe 32 de biți.

Cum se descarcă SolusOS

SolusOS este o distro Linux total gratuită pentru toți utilizatorii. Indiferent de ce pricopseala îi vom da. Putem descărca cea mai recentă tra-ducere a acestei distro din următorul link .

Vom găsi imagini ISO pentru orice dintre birourile oferite de dezvoltatorul său:

  • Budgie: scriitor complet de detalii și cu cea mai nouă tehnologie.
  • GNOME: o experiență contemporană.
  • MATE: desktop tradițional pentru utilizatori avansați și PC-uri cu puține resurse.
  • Plasma: scriitor sofisticat pentru cei oricine vor să treacă decinde.

Odată ce imaginea ISO dorită este descărcată, o înregistrăm pe un stick USB (folosind, de oglinda, Etcher sau Rufus) și putem începe cu instalarea Solus pe computerul nostru. Instalarea este rapidă și simplă, nu diferă foarte departe de pornirea oricărei alte distribuții Linux și, la terminare, vom compune iest regim de operare epuiza pentru ziua noastră.

Vezi mai mult:  Comparație: YouTube Premium vs. YouTube Music Premium

Actualizări de aruncare continuă: „Instalați astăzi. Actualizați pentru intotdeauna ”

Un imagine vartos insemnat al acestei distribuții Linux este faptul că este lefegiu pentru a Eliberare continuă regim de actualizare Acest materie înseamnă că, după ce îl instalăm pentru panglica dată, îl vom ține incetisor la italic prin actualizările corespunzătoare.

Vom compune întotdeauna cea mai recentă tra-ducere a Kernel-ului, cele mai recente programe și toate modificările reflectate fără a fi lipsa să reinstalăm distribuția sau să facem o actualizare dist. Și totul datorită sprijinului oferit de dezvoltatorul său și de marea colectivitate de utilizatori și dezvoltatori din spatele SolusOS.

Te uiți: Recapitulare Solus: distribuție Linux ușoară pentru casă, muncă și joc

Sursă:https://mokoyuma.com

Categorii: tehnologie

Leave a Reply