Procesor AMD Ryzen 9 5900X vs Intel Core i9-10900K în jocuri

Materialele de marketing ale AMD arată că nouar lor generație de procesoare ia un folos de două cifre în FPS, dar așa cum vom a se cadea a zari mai jos când aceste procesoare sunt montate pe un PC palpabil, lucrurile se schimbă buget de greu.

AMD Ryzen 9 5900X versus Intel Core i9-10900K

AMD Ryzen 9 5900X vs Intel Core i9-10900K în jocuri

Testele pe fiecare le vom arăta mai jos au fost efectuate de TechPowerUp (coerent în partea de jos a acestui pont) și musai spus că au fost efectuate cu o simulatie sub 4 Unreal Engine grafică motocicleta cu API DirectX 12 că încearcă să mențină cât mai greu practicabil pe amândouă Procesor și GPU fără a deghiza perdea, adică a lua întotdeauna hardware-ul la culminant, indolent de cât vreme curge (supra osebire de reperele grafice pe fiecare le știm cu toții, fiecare au scene dinamice fiecare schimbă obligatie la fiecare este subjugat imbraca computerului).(*9*)

Vom începe prin a demonstra graficele pe fiecare le puteți a zari mai jos. Pe axa verticală (Y) avem cadrele pe secundă (FPS) și, clar, cu cât este mai amplu cu atât mai prieteneste (sincronizarea verticală este dezactivată, natural). Axa orizontală (X) arată factorul de încărcare în procente, oaresice fiecare este privitor abuziv, dar musai să credeți că cu cât mai la stânga, fitece FPS este mai ușor de redat, invar încât să se realizeze FPS mai fali, în vreme ce cu cât mai mult la dreapta, fitece cadrul este mai plurivalent și a lua mai multă încărcare pe GPU. Ideea de aoace este să puteți insela cu blocajul CPU-GPU pentru a a zari în ce ceas se întâmplă și ce se întâmplă când se întâmplă.

Carga cuello de botella AMD vs Intel gaming

În graficele de mai sus puteți a zari rezultatele a ceea ce v-am explicat, folosind un GeForce RTX 2080 Ti. Putem a zari cum AMD obține un FPS greu mai amplu decât Intel apoi când privim sector din stânga a graficului (o îmbunătățire cu circa 20%), iar cesta este avantajul IPC al microarhitecturii Zen 3. În cest inscenare meschin al procesorului, nu există nicio îndoială că AMD este câștigătorul precis.

Vezi mai mult:  Cum să reduceți zgomotul de fundal atunci când vorbiți la microfon în Windows 10

Pe măsură ce ne deplasăm supra dreapta pe diagrama, vedem că FPS scade, un maniere așteptat deoarece, așa cum am nimerit trecut, GPU-ul este din ce în ce mai încărcat și încetinește lucrurile. Interesant este că scăderile sunt acolea simetrice atât pe Intel, cât și pe AMD, dar la viteze FPS vartos diferite și numai peste-auriu; pestele-spada 40%, diferența dintre ambele platforme începe să se restrângă.

La 80%, atât AMD, cât și Intel obțin inca acolea aceleași rate FPS; începem să avem tot mai multe limitări din provoca GPU-ului. Pe măsură ce încărcarea GPU crește, rămâne mai puțin de obiect pe CPU, deoarece există mai puține cadre pentru efectuarea calculelor, iar pentru logica matematica jocurilor nu există niciun argument pentru actualizarea stărilor de mai multe ori pe decor, deoarece exclusiv actualizările pot fi afișate o dată pe decor, nu? Acest obiect readuce utilizarea procesorului și de aceea liniile fiecare reprezintă Intel și AMD ajung să se reunească.

Acum, pe măsură ce încărcarea GPU crește, vedem progresiv o fereastră mică între 80% și 120%, incotro program Intel Comet Lake depășește AMD (este marcată cu o săgeată roșie). Acest obiect este buget de surprinzător, dar datele sunt excesiv clare pentru a considera că este un eveniment sporadic, adică se întâmplă pentru oaresice. O doctrina este că agresivul inert logica matematica de Procesoare AMD închide unele dintre nucleele lor deoarece nu mai sunt sub sarcină maximă; în doctrina Zen 3 realiza cest obiect vartos abrupt și fără interacțiune cu sistemul de operare (pentru gestionarea energiei) și pornește-le vartos abrupt, dar nu subit și cest obiect se arată în cele din urmă.

Vezi mai mult:  Tastatura și mouse-ul nu funcționează în Windows: Cum să-l repari

procesatoare AMD Intel

Odată ce am emotionat 140% pe diagrama, ratele FPS pentru jocuri sunt abil identice pentru Intel și AMD. Să nu se surprindă nestine, deoarece GPU provoacă un blocaj (intenționat) și, indolent de ce procesor aveți, dacă GPU nu dă pentru mai greu, nu veți obține mai multe FPS în jocuri, deoarece acesta nu mai apartine de procesor .

Cum influențează velocitate RAM

Următorul carapace arată efectul vitezei memoriei. În loc să utilizați DDR4 3200 MHz CL14 RAM, DDR4 3800 MHz CL16 RAM a fost utilizată pentru carapace, Infinity Fabric rulând la 1: 1 (IF: DRAM). Acesta este cel mai bun inscenare practicabil pentru AMD, deoarece un Ryzen 9 5900X nu eventual a rotila Infinity Fabric la 2000 MHz.

Velocidad memoria Intel vs AMD Gaming

Aici putem a zari că brutarie curbei este acolea identică cu scenariul trecut, dar există micsora diferențe: sector în fiecare Intel este mai imediat decât AMD este încă colo, dar avantajul este greu mai puțin pronunțat.

Ce se întâmplă dacă se folosește un diagrama mai puțin rezistent? Și vreunul mai rezistent?

În testele anterioare, așa cum am menționat, a fost utilizat un RTX 2080 Ti, un diagrama pe fiecare, natural, nu și-l pot astepta mulți utilizatori, așa că hai să vedem ce s-ar întâmpla cu un GPU mai puțin rezistent, cum ar fi un RTX 2060 fiecare este cele mai vandute. a generației anterioare de NVIDIA.

AMD vs Intel RTX 2060

Din nou putem a zari că viraj este acolea aceeași, dar în cest caz Intel iese evident mai prieteneste decât înainte. Când procesorul este vartos meschin, AMD înregistrează câștiguri uriașe față de Intel în jocuri; „cocoașa” în favoarea Intel este încă colo, dar în cest caz, în loc să fie între 80% și 120%, vine greu mai curand, între 50% și 90%. Acest obiect se datorează faptului că RTX 2060 oferă o performanță de bază greu mai mică decât RTX 2080 Ti, ceea ce înseamnă că volumul de obiect este coerent de GPU greu mai curand. De atare, merită menționat faptul că spațiul în fiecare Intel iese în față este greu mai amplu.

Vezi mai mult:  Cele mai bune termostate inteligente compatibile Apple HomeKit

Acum, să vedem ce se întâmplă dacă folosim astăzi o RTX 3090, pol pozitiv grafică de vârf a NVIDIA.

AMD vs Intel RTX 3090

Avantajul performanței Intel a dispărut implinit, iar AMD iese în față pe întreaga grafică. De atare, aoace jocurile FPS ale AMD și Intel nu se întâlnesc cu până la 125%.

AMD este (greu) mai bun decât Intel, dar exclusiv în scenarii ideale

După multe teste, putem a zari că AMD a depășit Intel în ceea ce privește performanța jocurilor, dar exclusiv în cele mai bune cazuri: folosind pamente mai rapidă și cu o placă grafică vartos puternică. Desigur, aceasta este o cerință rezonabilă, dar realitatea este că cea mai amplu nișă de piață se află în microgram mijlocie (mai distins dacă luăm în considerare prețul plăcilor grafice high-end), iar cest obiect înseamnă că majoritatea utilizatorilor vor se află în poziția în fiecare Intel le oferă performanțe mai bune decât AMD în jocuri.

Atenție, program AM4 AMD realiza upgrade-urile greu mai ușoare datorită compatibilității mijloc extinse. Acest obiect realiza practicabil ca jucătorii să își actualizeze procesorul separat de restul hardware-ului, practicabil numai să-și actualizeze procesorul, dar păstrând Plăci de bază, pamente și grafică. În aceste cazuri, câștigurile vor a intinde să fie substanțiale, dar exclusiv dacă se rulează jocuri fiecare nu determină GPU-ul să funcționeze 100%, deoarece apoi acestea ar fi în poziția în fiecare un procesor Intel le-ar darui un consecinta mai bun.

Te uiți: Procesor AMD Ryzen 9 5900X vs Intel Core i9-10900K în jocuri

Sursă:https://mokoyuma.com

Categorii: tehnologie

Leave a Reply