Pagefile.sys – Cum se configurează sau se șterge fișierul în Windows

Fișierul de numerotare pagefile.sys cumva fi exhaustiv tainic pentru mulți utilizatori, deoarece Windows îl creează interior și cu impovarat ne vom a se interesa de el. În cazul în fiecine avem un calculator electronic cu un hard disk mic, cu o problemă pe fiecine o a puiezi deseori, ne-ar a merge ingriji să renunțăm la utilizarea acestui fișier sau să-i schimbăm dimensiunea sau să-l mutăm într-o altă coeziune de depozitare. Toate acestea sunt oareceva ce vom a zari în urmare.

Pagefile.sys - Cum se configurează sau se șterge

Pentru ce este fișierul pagefile.sys, putem a executa fără el?

Acesta este un fișier de stil pentru fiecine sistemul de operare folosește stocați fișierul de numerotare Windows . Acest fișier acționează ca și cum ar fi posibil RAM , pe fiecine Windows îl folosește ca tinere de minte RAM pentru a depozita programe fiecine nu sunt utilizate. În iest fel puneți mai puțină tensiune pe memoria RAM reală și obțineți criza mai iute la acestea. De astfel, iest unealta a executa ca iest fișier să devină din ce în ce mai puhoi, ocupând din ce în ce mai indelungat spațiu pe hard disk-ul nostru, așa că s-ar a merge să ne intereseze în urmare să nu facem iest unealta. Acest fișier cumva fi găsit în interiorul fișierului C drive computerului nostru, deși este ascundere. Deci, dacă vrem să o vedem, va fi indispensabil să activăm foaie „Elemente ascunse” din Windows 10 Explorator de fișiere.

Localizar archivo pagefile en el disco duro

Este putincios să renunțați la iest fișier fără niciun rizie pentru sistemul nostru, deși pe computerele cu tinere de minte RAM mică putem a sesiza încetiniri apoi când computerul folosește toată memoria RAM disponibilă pe calculator electronic. Din iest prilej, configurăm iest fișier de numerotare invar încât să fie anulat, vom a merge a acumula puțin spațiu pe hard disk-ul nostru, în schimbul prelungirii ușoare a timpului de poposire a sistemului. De astfel, este putincios să-i schimbăm dimensiunea în sistemul nostru de operare pentru a a micsora impactul sau să-l schimbăm într-o altă coeziune de depozitare pe fiecine o avem disponibilă.

Cu toate acestea, nu musai să ne fie frică să nu facem iest fișier în funcție de cantitatea de tinere de minte RAM avem în calculator electronic, putem a sesiza încetiniri apoi când echipamentul folosește toată memoria disponibilă, în cazul în fiecine avem 8 GB sau mai puțin RAM. Dacă avem 16 sau 32 GB disponibili, în universal, nu ar a cauta să observăm nicio diferență, cu excepția cazului în fiecine suntem capabili să folosim toată memoria sistemului.

Vezi mai mult:  BS.Player, Player multimedia gratuit pentru Windows

Modalități de ștergere a fișierului pagefile.sys în Windows 10

Dacă dorim să ștergem fișierul pagefile.sys de pe computerul nostru Windows 10, avem mai multe moduri de a a executa iest unealta. Cel mai neincarcat, de la Panoul de vizita vom cantari criza iute. Pentru cei mai avansați este, de astfel, putincios să îl ștergeți folosind Editorul de fixa de fractiune și Editorul de continut.

Este putincios să ștergeți fișierul pagefile.sys din proprietățile sistemului, de intrucat putem accesa meniul Setări, apăsând povata rapidă de la tastatură Windows + I. Odată instarit înăuntru, facem chicotire pe foaie „Sistem”.

Configurare și sistem

Ulterior, în columna din stânga, în partea de jos facem chicotire pe „Despre”, iar în dreapta facem chicotire pe „Configurare avansată a sistemului”.

Setări de sistem avansat

Aceasta ne va destupa o fereastră mică. Aici, în secțiunea „Performanță”, faceți chicotire pe „Setări” și va apărea o nouă fereastră.

Proprietăți de sistem Configurare

În această nouă fereastră vom ajunge la foaie „Opțiuni avansate” și în secțiunea „Memorie virtuală”, vom a executa chicotire pe butonul „Modificare”.

Opțiuni de predare și opțiuni avansate

Acest unealta va a executa să apară din nou o altă fereastră, intrucat în partea de sus avem bifată pilula „Gestionează reflex dimensiunea fișierului de numerotare pentru toate unitățile”. Debifăm iest unealta pentru ca restul de opțiuni să fie activate. Acum marcăm toate unitățile de roata pe fiecine le-am conectat la calculator electronic și în secțiunea „Fără fișier de numerotare”, faceți chicotire pe „Setare”. Asta va ștergeți fișierul pagefile.sys , lăsând să ocupe 0 KB de spațiu.

Configurare stabilire fără arhivă de paginare

Utilizați Editorul de fixa de fractiune sediu

În cazul în fiecine utilizăm o tra-ducere Pro sau Enterprise a Windows 10, putem prii Editorul de fixa de fractiune sediu pentru a șterge reflex fișierul Pagefile.sys. Pentru a a executa iest unealta, folosim povata rapidă de la tastatură „Windows + R”, pentru a avanta povata Execute, intrucat musai să scriem gpedit.msc și faceți chicotire pe „OK”.

Odată ce am accesat „Local Group Policy Editor”, în columna din stânga, faceți chicotire pe „Computer Configuration” și afișați folderul Windows Configuration. Apoi facem chicotire pe „Securitate Setări ”. Apoi, în columna din dreapta facem indoit chicotire pe „Politici locale” și atunci indoit chicotire pe „Opțiuni de secu”. Acum, în panoul din dreapta, musai să găsim și să facem indoit chicotire pe secțiune „Închidere: ștergeți fișierul de numerotare din memoria virtuală “.

Borrar arhivul paginării memoriei virtuale

Aceasta va destupa o nouă fereastră de configurare în Editorul de fixa de fractiune sediu, intrucat musai să marcăm “Activat” și faceți chicotire pe „OK” pentru a elibera modificările. Acum musai oarecum să repornim sistemul pentru ca modificările să aibă inraurire. Dacă, în fiecare timp, dorim să ne întoarcem, musai pur și neincarcat să parcurgem aceiași pași și să facem chicotire pe butonul Dezactivat.

Habilitar borrado de archivo de paginación

De la Editorul de continut

În cele din urmă, putem prii și Editorul de registry Windows 10 pentru a șterge fișierul de numerotare pagefile.sys. Pentru a a executa iest unealta, vom apăsa povata rapidă de la tastatură Windows + R pentru a avanta povata Run. Aici musai să scriem „Regedit“ și faceți chicotire pe OK.

Odată ce apare Editorul de registry Windows 10, musai să navigăm la următoarea drum:

HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / Session Manager / Memory Management

Odată ce vedem conținutul acestui folder în panoul din dreapta, musai să facem indoit chicotire pe fișier ClearPageFileAtShutDown . Aceasta va destupa o fereastră nouă, intrucat musai setați 1 ca informații impotriva eficacitate și apăsați „OK” pentru a elibera modificările. În cele din urmă, repornim computerul pentru ca modificările să aibă inraurire. De asasi înainte, de orisicare dată când oprim computerul, fișierul de numerotare va fi șters.

Editați informații de valoare de ClearPageFileAtShutDown

Ștergeți fișierul pagefile.sys cu PrivaZer

O altă opțiune pe fiecine o avem disponibilă pentru a șterge fișierul pagefile.sys este de a a se sluji o aplicație conj PrivaZer dezvoltată pentru a ne curăța în siguranță computerul.

Este un cinie fiecine ne va a ocroti să ne curățăm computerul, curățarea urmelor nedorite atât ale sistemului de operare și programele pe fiecine le-am intrebuintat. Pentru aceasta, este raspunzator pentru ștergerea fișierelor antic fiecine au fost salvate pe hard diskul nostru. Această aplicație are prez 100 de funcții de analiză și curățare, dintre fiecine se numără posibilitatea de a șterge fișierul Pagefile.sys. Îl putem descărca neutil și într-o tra-ducere portabilă de pe site-ul său web.

Odată ce îl executăm, apare meniul său nodal, intrucat musai să facem chicotire pe „Opțiuni avansate” în columna din stânga.

PrivaZer Opțiuni avansate

Va apărea o fereastră nouă, intrucat musai să facem chicotire pe foaie „Memorie”. Aici vedem secțiunea din Pagefile.sys în fiecine ne oferă opțiunea de a o șterge în trei moduri diferite: „După orisicare curățare cu PrivaZer”; „Numai la următoarea poposire a computerului” și „Fiecare poposire a computerului”.

PrivaZer borrar pagefile

Redimensionați pagefile.sys sau mutați-l pe altă coeziune

Este putincios să nu considerăm necesară ștergerea fișierului peafile.sys, asadar putem prii și alte soluții, cum ar fi posibilitatea de a-i a reface dimensiunea sau de a-l a se coltosi pe o altă coeziune, în cazul în fiecine avem mai indelungat de un hard disk și avem mai indelungat spațiu de depozitare.

Schimbați dimensiunea fișierului

Dacă dorim, putem a fixa să schimbăm dimensiunea fișierului pagefile.sys fizic. Pentru a a executa iest unealta, musai să accesăm „Configurarea avansată a sistemului”, din meniul „Configurare” și „Sistem”. În secțiunea „Opțiuni de performanță” și „Memorie virtuală” avem posibilitatea de a a reface dimensiunea acestui fișier de stil. Aici, musai să avem opțiunea „Gestionați reflex dimensiunea fișierului de numerotare pentru toate unitățile” dezactivat. Apoi, putem a fixa între opțiunea de a dezactiva opțiunea de a gestiona reflex dimensiunea sau de a a se decide pentru “Marime personalizata” , ceea ce ne va aproba să alegem o marire dorită pe placul nostru, stabilind o marire inițială (în MB) și o marire maximă.

Memoria virtuală stabiliți dimensiunea personalizată

La stabilirea acestor valori musai să ținem partida de un conditie diferențial, cum ar fi cantitatea de tinere de minte RAM pe fiecine o avem în calculator electronic. În cadou, musai să aveți cel puțin 8 GB RAM, pentru a a merge a se coltosi Windows 10 cu ușurință, asadar în iest caz putem a imparti 4000 MB pentru dimensiunea inițială și 8000 MB ca marire maximă. Nu este un unealta pe fiecine îl atribuim în mod neaparat, deoarece orisicare utilizator cumva seta valoarea pe fiecine o consideră necesară.

Mutați fișierul pe o coeziune diferită

Dacă fișierul pagefile.sys ocupă excesiv indelungat spațiu, cumva fi interesant pentru noi schimbați spațiul de depozitare în cadrul sistemului nostru. Acest unealta se a executa și în secțiunea Memorie virtuală fiecine aparține configurației avansate a sistemului. Aici, în partea de sus, găsim un priveliste fiecine prezintă diferitele unități de depozitare pe fiecine le avem disponibile. Selectăm „Unitatea C” și facem chicotire pe pilula „Fără fișier de mapare” și atunci facem chicotire pe butonul „Set”.

Stabiliți unitatea C fără arhivul paginării

Apoi, vom selectiona unitatea pe fiecine dorim să mutăm datele din fișierul pagefile.sys. Mai târziu vom selectiona opțiunea „Dimensiune gestionată de stil” și, în cele din urmă, vom a executa chicotire pe butonul Set și OK pentru a elibera modificările. Acum musai oarecum să repornim computerul, invar încât să se aplice modificările.

Stabiliți unitate D ca dimensiune administrată prin sistem

Te uiți: Pagefile.sys – Cum se configurează sau se șterge fișierul în Windows

Sursă:https://mokoyuma.com

Categorii: tehnologie

Leave a Reply