Dimensiuni ale memoriei, cât de mult este un gigabyte sau terabyte?

Este ușor de înțeles că 500 de gigabyte este mai mult de 100 de gigabyte. Probabil știți, de intocmai, că un Terabyte este 1024 Gigabytes, dar dacă nu sunteți aclimatizat cu arhitectonie calculatoarelor, acești termeni sunt suficient de abstracti. Deși puteți vizualiza cu ușurință mărimi conj un ritm sau un kilogram, apoi când vorbim contra un Terabyte sau un Petabyte, lucrurile se schimbă, nu?

Mărimi ale memoriei

Pentru a a alipui aiest infatisare în perspectivă, să aruncăm o infatisare catre dimensiunilor de depozitare utilizate de computere pentru a a se uita cât de fali sunt cantitățile pe fiecare le gestionăm curent.

Bits and Bytes, cele mai de bază unități

A pic este cea mai mică unime fiecare eventual fi stocată într-un calculator electronic. Deoarece calculatoarele folosesc sistemul binar, fiece bit eventual fi fie un nula (0), fie vreunul (1). Pentru a a alipui aiest materie în perspectivă, un bit este destul pentru a depozita dacă o capacitate este adevărată sau falsă; de pilduire, într-un joc pe PC, un insumi bit eventual fi 1 dacă jucătorul a obținut un osebit motiv sau 0 dacă nu l-a obținut.

Se numesc opt biți împreună octet , fiecare, numindu-l într-un mod clar, sunt „blocurile” de depozitare. Un octet eventual compune 256 de valori posibile în funcție de biții pe fiecare îi conține și pentru a vă executa o consideratie, un insumi fire din alfabetul ASCII ocupă un octet.

Byte y bit

Kilobytes și Megabytes

Un Kilobyte (KB) este intaiul dintre principalele grupări de date și este concordant cu 1000 de octeți (îl veți recunoaște prin prefixul său „kilogram”, fiecare înseamnă mii, deoarece este utilizat în alte cantități, cum ar fi kilometri). Pentru a vă executa o consideratie, un fișier cuvinte cu 1000 de caractere ocupă vreo 1 KB.

Vezi mai mult:  Asuswrt Simulator pentru routerele ASUS: verificați toate opțiunile

Ultima volum înainte de a inceteaza la cele mai fali denumiri este megabyte (MB), fiecare este concordant cu 1000 KB sau un milion de octeți. Un megabyte conține vreo un moment de muzică redus în MP3 sau pentru a vă a infatisa o altă perspectivă, un CD audio sanatos ocupă 700 MB. Cu toate acestea, musai să țineți testea de faptul că un Megabyte (MB) nu este același cu un megabit (Mb), fiecare este un milion de biți. Prin consecinta, un Megabyte este de 8 Megabiti .

Megabyte vs Megabit

Înainte de a a tine, musai să menționăm diferența dintre valoare absoluta în fiecare calculatoarele și oamenii măsoară stocarea. Datorită modului în fiecare funcționează sistemul binar, un Kilobyte este deopotriva cu 1024 de octeți și nu cu 1000. Această variație crește pe măsură ce măriți vama de dimensiuni, pretext pentru fiecare un hard disk de 250 GB, de pilduire, arată numai 232 GB disponibile.

Deoarece definiția corectă a prefixelor, cum ar fi „giga”, este că ar a se cadea să fie un numeros de 1000, pentru naivitate este uzitat oblu dacă este de intamplare 1024. Prefixele corecte ar a se cadea să fie ” Kibi ”Sau” ridicol „, Dar prin tipizare, nu se folosește.

Gigabyte, Terabyte și Petabyte

Termenii Gigabyte și terabyte posibil vă sunt extrem familiare și sunt cele mai frecvente unități de depozitare astăzi. Dacă vă întrebați câți octeți sunt într-un Gigabyte sau Terabyte, nu uitați că numărul este înmulțit cu 1000 de fiece dată când creșteți mărimea.

Am văzut inca că există un număr de 1000 de octeți într-un Kilobyte și că într-un Megabyte sunt 1000 Kilobytes; Deoarece un Gigabyte este de 1000 Megabyte, apoi avem într-un Gigabyte nu mai puțin de 1000 de milioane de octeți. În perspectivă, vreo 230 de melodii MP3 sau trei minute de videoclipuri 4K la 30 FPS intră la 1 GB. Un DVD este avizat să stocheze 4.7 GB în suma.

Vezi mai mult:  Cele mai bune aplicații pentru mașini electrice: rute și stații de încărcare

Pila de DVD-uri

Treceți la Terabytes, urmând aceeași regulă este de 1000 GB. Pentru a a alipui aiest materie în perspectivă, am compune cerinta de 1,430 CD-uri sau 213 DVD-uri pentru a a incarca un Terabyte de depozitare. Un alt pilduire ar fi faptul că, după cum s-a ponderat, Biblioteca Națională din SUA găzduiește 74 TB de date, sau Google la sfârșitul anului 2019 Google a anunțat că Google Books conține sorete 40 de milioane de titluri, ocupând vreo 40 TB de depozitare.

În ceea ce privește Petabytes (PB) , ar a se cadea să fie din nou înmulțit cu 1000. Pentru a a alipui în perspectivă această proportie a stocării, oamenii de știință estimează că creierul are spațiu pentru a depozita vreo 2.5 PB în amintiri. 1 PB ar fi destul spațiu pentru a depozita o înregistrare terminal cu rezoluție 1080p 24 de ore pe zi, sezon de 3.5 ani.

Există absolut și alte mărimi mai fali: Exabytes, Zettabytes și Yottabytes. Pentru a vă executa o consideratie, în 2004, 1 EB de circulatie de internet a fost depășit pentru rata de asigurare dată într-o singură lună, în 2017, Internetul a gestionat 122 EB de date pe lună, sau în 1 EB, 11 milioane de filme ar compune o rezoluție 4K.

În ceea ce privește Zettabytes, contra fiecare am oral inca contra 1000 de Exabytes, un intamplare neobisnuit este că International Data Corporation a ponderat că toate datele din natura stocate în 2018 au adăugat până la 33 de Zettabytes în suma. În cele din urmă, în ceea ce privește Yottabytes, vorbim contra 1000 de zettabytes, iar comparațiile cu termeni din lumea reală sunt aproximativ ridicole, deoarece vorbim, de pilduire, contra 257,054 mii de trilioane de DVD-uri.

Vezi mai mult:  Cabluri în surse de alimentare: grosime și conectori

Te uiți: Dimensiuni ale memoriei, cât de mult este un gigabyte sau terabyte?

Sursă:https://mokoyuma.com

Categorii: tehnologie

Leave a Reply