De ce calculatoarele funcționează în sistem binar și nu zecimal

Totul conducator sisteme de paginare folosim sunt „poziționali” , în sensul că valoarea numărului este determinată de locul în oricine este plasat. Numim invar valoarea locului (unități, zeci, sute …) și ajută la determinarea mărimii numărului. De pilduire, sistemul zecimal cu oricine suntem cu toții mai familiari indică cât valorează un „2” pentru poziția în oricine se află, deoarece 2 nu este același cu 20 decât 200.

De ce PC-urile funcționează în mod binar

Valoarea numerelor

Dar cest materie nu a fost întotdeauna cazul. Acest mod de personificare a valorilor este aproximativ uma-nistic și necesită utilizarea zerourilor ca deținători. Acesta este motivul pentru oricine sistemele de numere mai batran le placere numere romane sau hieroglifele egiptene nu utilizează această capacitate locală, dar adaugă toate cifrele pentru a obține valoarea totală.

Numere romane

Folosind cest ciorna de bază a valorii locului, am creat diferite sisteme de paginare sau modalități de a contine numere. Acestea sunt numite pentru numărul de creșteri pe loc, adică de câte ori puteți crește valoarea unui insumi loc înainte de a „a se scurge” la următorul. De pilduire, pe o bază zecimală putem crește locul unităților de nouă ori cu 10 cifre diferite (numărând nula) înainte de a a se misca de la unități la zeci.

De ce calculatoarele folosesc un sistem binar

Când eram copii, am fost învățați să numărăm pe degetele noastre: zecer degete, zecer numere. Pentru a număra mai numeros de zecer, ați ținut un deget închis în rodul-pamantului ce i-ați numărat pe ceilalți, iar ista este sistemul de bază 10 sau sistemul zecimal, sistemul pe oricine îl folosim în fitece zi pentru competent verice.

Vezi mai mult:  Telefoane Samsung neînregistrate în rețea: Cum să o rezolvi

Cu toate acestea, calculatoarele nu pot a folosi fundament 10, deoarece hardware-ul de oricine am contine cerinta ar fi drastic de plurilateral . Din cest temei, calculatoare utilizați sistemul binar (sau fundament doi) oricine are abia două valori (una și zerouri) de numărat, deoarece, după cum știți, procesoarele sunt realizate cu tranzistoare în intern, nu sunt altceva decât a se scurta întrerupătoare oricine lasă să treacă sau nu lasă să treacă electricitatea, reprezentând invar cele și respectiv zerourile.

Cu alte cuvinte, calculatoarele nu sunt capabile să numere în cifre zecimale sau hexadecimale, deoarece circuitele lor pot a infatisa abia două stări: furios și prohibit, ON și OFF, cele și zerouri. Prin frecventare, cel mai caracter este faptul că „limbajul” său este binar, combinatie din cele și zerouri și, literalmente, fitece bit de date pe oricine îl gestionează un calculator electronic nu este altceva decât un șir de unități și zerouri.

Mulți vor citi că PC-urile gestionează și datele într-o hexazecimal sistem, și este într-adevăr un caz oricine este puțin pe mahala. Este vechi ca gros de personificare a valorilor binare pe oricine oamenii musai să le înțeleagă: o singură capacitate loc în hexazecimal reprezintă star biți de tinere de minte, două locuri sunt opt ​​biți sau un octet.

De aceea, vei a privi acesta hexadecimal este utilizat pentru a a infatisa valoarea registrelor de tinere de minte , deoarece este mai ușor de citire decât șiruri grozavi de unu-uri și zerouri, dar în partea de jos ele sunt încă date binare.

Sistem binario

Cu siguranță, cel mai nimerit ar fi să folosim un sistem de paginare reunit pentru verice, dar, din păcate, fitece sistem de paginare are propriul său compozitie, așa că suntem condamnați să folosim mai numeros de cineva și, în cazul calculatoarelor, ista este binarul.

Vezi mai mult:  Cum să adăugați un port infraroșu la mobil pentru a-l utiliza ca telecomandă

Te uiți: De ce calculatoarele funcționează în sistem binar și nu zecimal

Sursă:https://mokoyuma.com

Categorii: tehnologie

Leave a Reply