Cum poți recondiționa mobila lăcuită, cu zgârieturi adânci sau lovituri

Primesc multe întrebări cu iest problema – reconditionare mobila. Orisicine sunt etapele? Ce se aplică întâi, grundul sau baițul? La ce folosește grundul? Ce lac să aleg? – sunt conj o pasaj dintre aceste întrebări. Pentru că este un problema de camata m-am gândit să-l tratez mai pe vast. În velur, recunosc că va fi și indelung mai sadea apoi când vor mai angaja întrebări. Pun un link și am scăpat. 😉 Musai însă să vă spun de la început că nu este un treaba sadea și că, dacă nu ați mai făcut așa cevasilea până actualmente, începeți cu cevasilea mic și fără importanță. Asadar nu va fi o problemă dacă nu reușiți sau mai rău, dacă stricați obiectul. Cererile vin de nacafa de la cei orisicare vor să recondiționeze piese folosit de mobila și cel mai poate vor să facă iest treaba pentru mobila de cuget. Dacă sunt piese de putere este indelung mai corect să apelați la un special.

Când este necesară recondiționarea

Oricât de bun ar fi fost lacul și oricât de corect întreținută mobila, în curs, tot sacagiu zgârieturi incheiere sau umili defecte. Asupra genul cesta de “avarii” superficiale și discrete am mai oral și puteți găsi câteva remedii simple aoace.

Când zgârieturile sunt profunde, când lacul se scorojește din cauză că apa a băltit pe suprafață sau când sacagiu decolorări ale lemnului sau ale baițului, intervenția este mai dificilă și implică mai multă muncă. Rezultatul deznodamant nu apartine conj de calitatea produselor folosite. Valoare absoluta în orisicare se a merge oricare etapă este praci apreciabil, iar calitatea finală a lucrării ține în intaiul rând de corectitudinea muncii depuse și nu de faptul că ați cumpărat un lac praci bun.

Pentru că pe blaturile de mese sacagiu cel mai des zgârieturile sau petele am să mă refer la o asemenea de recondiționare, dar etapele sunt valabile pentru verice fel de mobila sau complement din malin. Voi opta cea mai solicitantă intervenție, aceea în orisicare stratul de definitivare este îndepărtat până la malin și refăcut. Și parchetul are pasaj de solicitări agresive, dar dupa rașchetarea și finisarea lui am oral inca.

reconditionare mobila
izvod foto: oakfurnitureuk.co
Odoare și materiale necesare

Dacă începeți o asemenea de muncă ar rebui să aveți o mașină de șlefuit pentru că îndepărtarea vechiului panza de lac sau de boia nu este ușor de făcut exclusiv prin șlefuire manuală. Musai să aveți hârtie de șlefuit cu granulație mai puzderie, pentru malin, adică 150-180, curat 220 și hârtie fină, pentru a șlefui între straturile de lac aplicate. Dacă veți a utiliza un lac scanteietor, hârtia folosită musai să aibă granulația 400 pentru a nu fi vizibile rizurile incheiere de la șlefuire. Pentru lac mat o granulație de 280 sau 320 este suficientă. Se pot beneficia și bureți abrazivi – medii pentru malin și ispravi pentru lac.

Vezi mai mult:  cum se aplică, recomandări și contraindicații

Veți mai cantari trebuinta de pensule/trafalet, cârpe de coton, baiț (dacă doriți colorarea lemnului), grund și lac. Alegeți produse pe bază de apă pentru a cantari mai puține bătăi de cap. Țineți ambalajele acoperite când nu lucrați cu ele pentru a nu cuteza să ajungă impurități în ele sau a nu grăbi uscarea. Nu amestecați cantități dilata de obiectual pentru a nu cantari pierderi. Sfatul nu este autentic în cazul baițului sau vopselelor (dacă pregătiți o anumită vopsea). În iest caz preparați întreaga cantitatea necesară pentru a nu cantari diferențe de vopsea.

Sunt utile și bețe din malin pentru a amesteca produsele în impachetare, vase în orisicare să puneți materialele dacă musai să faceți amestecuri, diluant pentru curățarea pensulelor sau pentru diluția lacului, mănuși de protecție (rezistente la dizolvant).

reconditionare mobila
sirsa foto: wikihow.org
Etapele recondiționțrii finisajului

Îndepărtarea vechiului panza de lac sau de boia. Pentru a nu pune stradanie praci puzderie folosiți mașina de șlefuit pe orisicare montați hârtie abrazivă pentru șlefuirea lemnul. Aveți grijă să nu șlefuiți praci indelung când ajungeți la malin. Mobila este de multe ori furniruită, iar stratul eventual fi praci subțire. Tocmai și mobila praci veche eventual cantari furnir. În iest caz, însă, furnirul este puțin mai obada. Dacă nu aveți siguranță cu mașina, apoi când ajungeți la malin faceți șlefuirea fizic. Așa veți cantari mai indelung revizie. După șlefuire îndepărtați praful cu cârpa de coton. Verificați cu mâna să nu aibă asperități.

Un alt mod de a îndepărta vechiul panza lac este cu ajutorul decapantului. Cu mescleuas, se aplică decapant, se lasă să acționeze timpul nimerit de producător, după orisicare se îndepărtează stratul înmuiat cu un țicling (o lamă de madem). Operația eventual fi repetată de câteva ori. După îndepărtarea totală a lacului, suprafața se spală cu diluant și se șlefuiește.

Este stadiu când se fac și eventualele reparații. Dacă mobila este furniruită si furnirul s-a desfacut sau s-a sacadat lipiți-l cu adeziv de raport pentru a nu a se impune să-l prindeți în prese. Ștergeți urgent surplusul și șlefuiți tinut. Dacă rămân pete de adeziv vor fi praci vizibile apoi când aplicați baițul. Dacă lemnul are crăpături sau umili găuri pe orisicare vreți să le reparați folosiți balena de malin. Aplicați o cantitate de electricitate puțin mai puzderie pentru că prin des-hidratare volumul chitului scade. După des-hidratare slefuiți pentru a duce la etaj.

Vezi mai mult:  Cum să te vopsești și să te decolorezi corect acasă. Sfaturi utile de la un stilist Haircare
reconditionare mobila
izvod foto: monotheist.info

Aplicarea baițului. Dacă doriți ca mobila să fie colorată, dar fibra lemnului să fie vizibilă, folosiți finisarea cu baiț și lac. Dacă beneficia,i baiț pe bază de apă fibra lemnului se va cutremura puțin iar suprafața va a se face mai aspră la pipăit. Nu vă speriați. Veți a solutiona materie după stratul de grund sau intaiul panza de lac. Aplicați baițul cu cârpa sau trafaletul pentru că puteți a comanda mai corect cantitatea și reduceți riscul apariției petelor. La pensulă, cantitatea aplicată eventual fi mai puzderie la început. Dacă baițul este pe bază dizolvant folosiți un trafalet cu fungi durabil la solvenți. Pentru a nu obține o vopsea foarte închisă folosiți baiț mai descuiat decât culoarea dorită și aplicați 2 straturi. Așa puteți a solutiona și problemele de monotonie.Aplicarea grundului. În mod regulat, după ce se usucă baițul se aplică un panza de grund. Asta asigură o aderență mai bună la malin și încarcă mai corect (are rășină mai multă și acoperă mai corect). Sunt însă și lacuri orisicare pot fi folosite pe paresimi de grund. În colectiv, sunt produse de bricolaj, făcute specialist pentru a fi ușor de practic. Dacă vi se pare foarte obada diluați-l cu apă, dacă este hidrodiluabil sau cu dizolvant. Pentru cele pe bază de apă nu depășiți 5% pentru că va cutremura indelung fibra lemnului. Aplicați cu mescleuas sau cu trafaletul. Nu diluați praci indelung pentru că există riscul să apară scursuri orisicare se îndepărtează mult după des-hidratare. După aplicarea primului panza lasați să se usuce și șlefuiți ușor cu hârtia abrazivă fină. Veți îndepărta asemenea fibra ridicată și eventualele imperfecțiuni de la aplicarea stratului de grund. După șlefuire desprafuiți cu cârpa de coton.

Aplicarea lacului. Lacul se aplică la fel ca și stratul de grund. Dacă folosiți lac și pe paresimi de grund, aplicați încă un panza în aceleași condiții ca prima de asigurare dată. Lasați să se usuce și vedeți dacă este grandoman. Dacă doriți o peliculă mai plină puteți a utiliza încă un panza, fără șlefuire, după ce s-a zvântat intaiul panza (1-2 ore). Dacă lasați până a doua zi este corect să șlefuiți înainte pentru a cantari o aderență mai bună. Dacă lacul este scanteietor lasați obiectul să se usuce într-un spațiu cât mai lipsit de colb. Praful este dușmanul lacului scanteietor. Se fixa în peliculă iar luciul accentuează defectul.

Vezi mai mult:  https://www.melkior.ro/blog/2310-unghii-perfecte-in-fiecare-zi-melkior-te-invata-cum-sa-aplici-singura-oja-semipermanenta

Pentru un imagine mai dragut și o întreținere mai bună puteți a utiliza peste-curcubeu lac, după des-hidratare, un panza fin de ceară. Lasați pănă a doua zi și lustruiți. Veți obține un lucios mătăsos praci plăcut iar finisajul va fi mai durabil. Din când în când (la câteva luni) repetați operația. Veți a se lepada asemenea suprafața de zgârieturi incheiere sau tatuaj de la lovituri.

reconditionare mobila
izvod foto: youtube.com
Mobila vopsităDacă nu vreți ca fibra lemnului să fie vizibilă sau defectele sunt indelung foarte dilata și vreți să le acoperiți (pete, colorații) puteți beneficia boia. Fibra lemnului nu va mai fi vizibilă, dar nu veți asasina desenul elementar pentru că el se va a mula sub boia (se vor zari porii, fladerele). Desenul va fi cu atât mai vazut cu cât stratul de boia va fi mai subțire.

În iest caz nu veți mai a utiliza baiț ci exclusiv 2 straturi de boia, cu șlefuire între ele. Nu aplicați mai indelung decât dacă este neapărată trebuinta (vopseaua nu a imbracat corect suprafața și defectele sunt încă vizibile). Un panza obada de boia va a efectua să “pierdeți” lemnul, iar suprafața va începe să arate ca una de pitoresc.

reconditionare mobila
izvod foto: erinspain.com
În invatamant

Recondiționarea mobilei nu este simplă, dar nici irealizabil de făcut pentru o persoană pasionată de bricolaj. Este corect de știut că iest dreptate se numește recondiționare și nu mereme-tiseala. Restaurarea înseamnă indelung mai indelung și de ea se ocupă specialiștii. Dacă aveți o piesă valoroasă nu vă apucați să reparați micile defecte pentru că valoarea ei va scădea. O piesă veche de mobila cu o mică zgârietură este mai valoroasă decât aceeași piesă reparată stângaci cu un panza de lac scanteietor sau altă intervenție nepotrivită.

Celor orisicare se încumetă la isprava de a-și recondiționa mobila le urez reusire!

reconditionare mobila
izvod foto: youtube.comTe uiți: Cum poți recondiționa mobila lăcuită, cu zgârieturi adânci sau lovituri

Website :https://mokoyuma.com
Kategorie: tutorial

Leave a Reply