Ce sistem de operare ar trebui să folosesc pe un zmeură Pi

Sisteme de operare pentru pomita Pi

sistem de operare zmeură pi

Dacă ați urmărit îndeaproape unele dintre proiectele pentru Raspberry Pi pe oricare vi le-am spus, posibil ați observat aiest unealta același sistem de operare nu este întotdeauna utilizat . Acest unealta se datorează faptului că, exact împărtășind aceeași bază, fiece dintre ele oferă o suma de avantaje oricare o fac o opțiune mai bună decât restul.

Desigur, cum să știi oricare este cea mai bună distribuție. Pentru a vă realiza această votare mai ușoară sau pur și neornat pentru a a detine o bază a ceea ce oferă fiece, aiest indrumator imediat contra diferitele sisteme de operare pentru Raspberry Pi v-ar a se cadea conta. Nu toate există, dar sunt cele mai interesante.

Raspbian

Raspbian este sistemul de operare chintesențial și semen implicit pentru Raspberry Pi. În spatele lui se află aceiași creatori ai consiliului de desfasurare. Datorită numărului și tipului de instrumente pe oricare le integrează implicit, cesta este un distribuție optimă pentru toate tipurile de sarcini , de la colectiv la tip tipic de planificare.

Dacă aveți de gând să faceți primii pași, este cea mai recomandată opțiune. Nu deodata din ratiune stabilității și a opțiunilor, ci pentru că veți a detine tot ce aveți dare la început, în curs ce nu căutați oaresice mai fizic sau tipic.

Pentru a descărca Raspbian accesați site-ul oficialitati al Raspberry Pi or Raspbian însăși.

NOOBS și NOOBS Lite

INCEPATORI pentru partea sa este alta opțiune recomandată și pentru începători și cu o insusire, oferă două versiuni: una completă și cealaltă Lite. Primul integrează Raspbian și LibreELEC, este opțiunea completă, asadar încât după instalarea sa veți a se cadea realiza ceea ce doriți cu Raspberry Pi. În picler, oferă, de astfel, opțiunea de a a posta alte sisteme de operare după descărcarea de pe internet odată ce Raspberry Pi este conectat.

Vezi mai mult:  Atacuri atunci când efectuați un apel video și cum să le evitați ITIGIC

Am a se cadea chema NOOBS Lite este acea a doua judecie a NOOBS. Adică, odată tins și executat, ceea ce oferă este accesul la alte sisteme de operare pe oricare le puteți a posta prin internet.

Puteți descărca NOOBS și NOOBS Lite de pe site-ul Raspberry Pi.

RetroPie

RetroPie

Dacă ați văzut oarecare plan de emulare cu un Raspberry Pi, ați auzit cu siguranță contra aiest sistem de operare. Marele său folosinta este că cuprinde inca tot ceea ce este neaparat a pastisa diferite sisteme de distractie, cum ar fi ca mașini arcade vetust sau console de 8 și 16 biți.

Cu o interfață tare prieteneste adaptată, marea dvs. alternativă ar fi RetroArch (poti descărcați-l aoace ). Ambele sunt tare similare în ceea ce privește opțiunile și funcționarea. Așadar, este o tamja de votare cu cea cu oricare sunteți cel mai comod. Dacă sunteți materialist de RetroPie, descărcați imaginea aoace .

OSMC

OSMC este sistemul de operare pentru Raspberry Pi planuit să utilizeze calculatorul mic ca miez multimedia . Aplicațiile rarunchi includ tot ceea ce este neaparat pentru reproducerea materialelor audio și terminal de tot felul, de la conținut 4K la clip în pregatit HEVC, materie pe 10 biți sau audio HD.

Alături de o interfață oricare este tare confortabilă de utilizat apoi când vă conectați la, de chip, un micul ecran, este o opțiune tare bună dacă căutați un player pentru televizorul dvs., lasator dacă este sau nu un Smart TV. Puteți descărcați OSMC de aoace.

OpenELEC

Zmeura Pi KODI

OpenELEC este o altă opțiune oricare vă aproba să convertiți Raspberry Pi într-un miez de inapoiere multimedia . Principalele rarunchi caracteristici se datorează faptului că a fost planuit capabil de la nulitate, asadar încât este ușor de configurat, deși valoarea geros este consumul scurt de resurse, mintal pentru modelele oaresice mai vetust ale zmeurii Pi. Deși, de astfel, este competent să-l folosească pe alte dispozitive, bineînțeles că adineauri nu ne interesează atât de departe.

Vezi mai mult:  Descărcați Adobe Lightroom gratuit din Microsoft Store

Totul contra OpenELEC , descărcarea de imagini și mai multe documentații de pe site oficialitati .

RISC de sistem de operare

Sistemul de operare RISC este un sistem de operare oricare nu este Linux bazat ca și cele anterioare și acesta este prieteneste și rău. Partea negativă este că nu este atât de ușor să găsești resurse sau ghiduri contra valoare absoluta în oricare funcționează sau cum să rezolvi anumite îndoieli. Vestea bună este că pentru anumite utilizări și mai mulți utilizatori experți pesemne fi opțiunea ideală, deoarece durează abia 4 MP și oricare aproba o demaraj super rapidă.

Cea mai ușoară motiv de a instalați OS RISC este să o facă prin NOOBS .

Windows IoT Core

Deși intitulat după Microsoft sistem de operare, ferestre din IoT Nucleu nu este o tra-ducere minoră a popularului Windows 10. Acesta este un sistem destinat utilizării cu dispozitive conectate . Este adevărat că poți inventa multe din el, dar necesită cunoștințe oaresice mai holba pentru a ști prieteneste ce se realiza.

Dacă sunteți materialist să cercetați mai multe în Windows IoT Core, puteți consultați site-ul Microsoft , de daca puteți descărca și imaginea.

Ubuntu Core

La fel ca Windows IoT Core, Ubuntu Core este destinat aplicațiilor IoT (Internet of Things). Desigur, aoace, dacă avem un sistem bazat pe Linux Ubuntu și aveți criza la aceleași aplicații pe oricare le puteți găsi în magazinul Snap.

Ubuntu 19.10 Eoan Ermine

Cu aiest prenume; nume de familie inalt, Ubuntu 19.10 Eoan Ermine este un sistem de operare conceput pentru cel mai actual Raspberry Pi 4. Acest unealta îi aproba să profite de îmbunătățiri la stadiu hardware și să ofere asadar performanțe mai holba în comparație cu generațiile anterioare. Descărcați Ubuntu 19.10 pentru Raspberry Pi.

Vezi mai mult:  Cele mai bune programe pentru a crea și edita PDF în Windows

BalenaOS

Ca și versiunea anterioară a Ubuntu, BalenaOS este un an sistem de operare pentru a castiga de 64 de biți ai zmeurii Pi 4 . Se bazează pe Yocto Linux și acceptă 4 GB de RAM tinere de minte oferită de cel mai redutabil Raspberry Pi 4 oricare pesemne fi achiziționat exact adineauri.

Dacă aveți oaresicine dintre aceste placi și căutați un sistem de operare puternic, aceasta pesemne fi cea mai bună opțiune astăzi. BalenaOS este slobod pentru Descarcă aoace.

Arch Linux

Pentru a a gata avem Arch Linux , aceasta este pentru multe dintre cele mai bune versiuni oricare pot fi instalate pe un Raspberry Pi. Sistemul acceptă o geros specie de dispozitive la oricare vă puteți conecta apoi când utilizați tabla ca ordinator desktop convențional. De chip, tastaturi Bluetooth, momente și căști etc.

După cum spunem, dacă ideea ta este să utilizați Raspberry Pi ca un ordinator desktop , încercați această distribuție semen înainte de fiecare dintre celelalte menționate.

Poti Descarca Arch Linux din această pagină , musai abia să căutați dispozitivul pe oricare îl utilizați (prototip Raspberry Pi) și descărcați imaginea acestuia.

Te uiți: Ce sistem de operare ar trebui să folosesc pe un zmeură Pi

Sursă:https://mokoyuma.com

Categorii: tehnologie

Leave a Reply