Câte PC-uri putem activa cu o licență Windows 10 (OEM și Retail)

Primul unealta de reținut este diferența dintre cele două tipuri de licență. Pe de o menire avem Licență OEM , mai scazut decât de dare vândut oarecum producătorilor. Acesta este cel orisicine vine implicit apoi când cumpărăm un ordinator și este autentic oarecum pentru acel ordinator. Licență de vânzare cu amănuntul este mai distins și este cel pe orisicine fiecare utilizator îl cumva cumpăra. Aceasta nu este legată de niciun hardware, iar dacă schimbăm computerele îl putem activa de alte ori.

Dacă suntem careva dintre cei orisicine cumpără computere inca asamblate, nu vom compune nicio problemă, deoarece majoritatea vin cu licențe de fabricație (OEM). Cu toate acestea, dacă avem careva, două sau mai multe calculatoare montate de noi înșine sau de un porumbar, lucrurile se schimbă. Aceste computere nu au de dare o licență Windows. Și de aoace încep întrebările.

Cambiar clave licență Windows 10

Dacă am o intinzator Windows 10, o pot a servi pe două sau mai multe computere?

Licențe OEM pentru Windows sunt valabile devreme pentru un determinat hardware . Acest unealta este priponit de Plăci de bazăși, deși ne a cuteza să schimbăm unele componente (cum ar fi hard disk, tinere de minte și expres grafică, dacă puteți), în momentul în orisicine tabla sau Procesor este modificată, licența încetează să mai fie valabilă. Sperăm că, dacă schimbăm oarecum CPU-ul, îl putem recapata prin Microsoft SAT. Dar dacă tabla zeama de varza, cheia zeama de varza odată cu ea.

Aceasta înseamnă că, dacă avem o licență OEM și o activăm pe un ordinator, nu cumva fi activată pe un alt ordinator. Cu toate acestea, am a se cadea castiga de licență dacă am cumpăra o placă de bază identică cu cea pe orisicine o aveam. Dar musai să fie conform, expres și sub revedere. În caz prep, ista va fi nevalid.

Vezi mai mult:  WiFi Passpoint: pentru ce este și pentru ce este această soluție Hotspot?

Evident, fiece intinzator este unică. Prin consecinta, nu îl putem activa în niciun alt mod pe alte computere.

Și ce se întâmplă în cazul unei licențe de vânzare cu amănuntul?

Licențele de vânzare cu amănuntul au o marjă mai largă în ceea ce privește activarea. Aceste licențe nu sunt legate de un hardware distinctiv și pot fi transferate. Prin consecinta, dacă cumpărăm un alt ordinator, îl putem activa cu cheia corespunzătoare. Și aiest unealta se cumva a fauri de mai multe ori. Chiar dacă cumpărăm computere extrem des și Microsoft îl blochează, SAT ne va a cuteza să activăm licența pe computere noi.

Cu toate acestea, nu ar a fi să confundăm aiest unealta cu posibilitatea de a activa aceeași licență pe două computere diferite. Cheia cumva fi transferată, dar cumva fi activă oarecum pe un ordinator la un minut dat.

Dacă activăm o licență de vânzare cu amănuntul pe un al doilea ordinator, se pot întâmpla lucruri 3:

  • O sezon se cumva muncește fără probleme (deși nu va a se pastra pentru oricand).
  • Al doilea ordinator va fi activat, dar intaiul va fi dezactivat .
  • Microsoft va detecta licența ca ” utilizarea frauduloasă ”Și blocați-l. Atunci nici intaiul ordinator, nici cel de-al doilea, nici careva nu îl pot a servi.

Desigur, în cadrul aceluiași ordinator putem a fauri modificări, cum ar fi cumpărarea unui hard disk nou și formatarea și reinstalarea Windows 10 fără probleme. Acest unealta nu va a destina licența (nici OEM-ul).(*10*)

Licență 1 = PC 1, fără excepții

Condițiile de practicare ale Microsoft sunt clare. Acesta a cuteza utilizarea unei licențe oarecum pe un ordinator în același perioada. Nu contează dacă este OEM și cu amănuntul. O parolă cumva fi folosită o singură dată .

Vezi mai mult:  Cele mai bune aplicații pentru rețete pentru a planifica meniul săptămânal pe iPhone

Și ce se întâmplă dacă cele două calculatoare sunt la fel? În doctrina, am a se cadea considera că dacă ambele computere au același hardware și clonăm, de intocmai, sistemul de operare pentru a compune același ID, licența va funcționa. Și este adevărat, așa va fi. Cu toate acestea, Microsoft va ști interj că sunt două computere diferite și ar a se cadea să-l dezactiveze în mod deopotriva.

Ce pot a fauri dacă musai să activez Windows pe două computere?

Ei placut, adevărul este că în aiest caz există o singură opțiune: cumpărați două licențe. Nu există nici un mod pravilicesc de a a fauri activează două sau mai multe computere sunt aceeași licență . Chiar și licențele KMS ale companiilor sunt diferite și sunt legate de o echipă de dinamizare.

Nici nu recomandăm să cumpărați licențe OEM în insusire de careva sau doi euro. Sunt licențe false utilizate în mod fraudulos și, deși este realizabil să-l activăm la început, va compune zilele numărate.

Și dacă din anumite motive am avere o licență OEM și adineauri vrem să o utilizăm pe noul nostru ordinator, nu o putem a fauri. De intocmai, va a fi să cumpărăm o nouă licență pentru a o activa pe aiest ordinator. Putem castiga și cumpăra un Cu amănuntul licență asemenea încât, dacă vom a muta PC-urile în venitor, putem păstra licența în energie.

Te uiți: Câte PC-uri putem activa cu o licență Windows 10 (OEM și Retail)

Sursă:https://mokoyuma.com

Categorii: tehnologie

Leave a Reply