Care sunt diferențele dintre FTTP și FTTC în fibra optică

Ce înseamnă FTTP

Mai întâi să vorbim catre ce FTTP mijloace. Când vorbim catre FTTP Internet, ne referim la ceea ce este consacrat sub denumirea de fibre la instalații sau de invar FTTH (fibră pentru casă). Practic, un post FTTP este o relatie prin cablu de fibră optică oricare a se misca sfoara de la furnizorul de servicii Internet la casă. Când vorbim catre casă ne referim la o casă privată, un magazie, o tranzactie …

Diferențele dintre FTTP și FTTC în fibra optică

Cu toate acestea, există o mică diferență între FTTP și FTTH. Primul este conexiunea oricare se amagi la cel mai strans impartitor la adresant și sosi la locul pamantesc deoarece se găsește prin cablu coaxial sau partener răsucită, de pilduire. Cu toate acestea, FTTH sosi sfoara la adresant.

Putem canta că FTTP este cel mai fulgerator tip de fibre pornite piața, deoarece totul este fibra optică. Acest munca îl a efectua competent să atingă viteze maxime. Este spiritual să mențineți conexiunea și să nu existe pierderi și să aveți o neclintire bună.

Ea are o mancare mai dezvoltat , deoarece calitatea este mai dezvoltat. Vorbim catre o tehnologie oricare oferă viteză maximă și, așa cum am menționat, totul este fibra optică. Acesta sosi sfoara la adresant.

Necesită a asezare mai complexă . Mai stilat este ostenicios de dus în zonele rurale, deoarece este necesară o infrastructură mai complexă. Timpul de asezare va fi fundamentat mai indelung.

Conexión Fibra Ethernet

Ce înseamnă FTTC

Când vorbim FTTC ne referim la fibra optică oricare sosi în cabinele de telecomunicații. Spre diferenta de FTTP, în cest caz nu sosi sfoara la punctul capat. Cu alte cuvinte, aceste cabine vor fi la câteva zeci sau sute de metri de perla noastră. Firul de arama tradițional este utilizat pentru a masca această ultimă secțiune destinatarului. Logic, cest munca cauzează o anumită iro-sire de semn și, prin continuare, o viteză mai mică. Cu cât suntem mai mult de acea cabină, cu atât este mai dezvoltat riscul de a a purta o legătură mai proastă.

Vezi mai mult:  Descărcați Torrents din Chrome sau Firefox fără a instala nimic în Windows

Spre diferenta de FTTP, FTTC are un mancare mai mic. Am nimerit că aiesta nu a se misca sfoara la destinatarul capat, ci că sosi la un cabina de telecomunicatii de deoarece este distribuit posterior în case, spații, întreprinderi … Utilizează fibra optică la acea cabină și distribuie posterior conexiunea prin cablu de arama.

În cest caz instalarea sa este mai ușoară . Este mai ușor de transportat în zonele rurale. Putem canta că FTTC este un combinatie între cablul de arama și fibra optică, deoarece folosește ambele. Acest munca a efectua ca aiesta să aibă o lățime de bandă limitată, drept diferenta de FTTP oricare are o lățime de bandă mai dezvoltat, gândindu-se la conexiunile viitoare. Timpul de terminare a instalării este mai obtuz.

Viteza internetului este un agent elementar pentru utilizatori. Nu contează dacă suntem utilizatori privați sau companii cu comporta mai a intinde, fuga este cevasilea oricare contează praci indelung. Prin continuare, în cest acceptie, există diferențe importante. FTTC nu oferă aceeași viteză ca FTTP, oricare are o gabarit mai dezvoltat.

Pe obtuz, așa cum am văzut, există diferențe între FTTP și FTTC. Este adevărat că în ambele cazuri avem de-a a efectua cu conexiuni cu fibre oricare oferă viteze bune pentru zilele noastre, dar există anumite puncte explicatie oricare fac ca una sau alta opțiune să fie utilă pentru anumiți utilizatori.

Te uiți: Care sunt diferențele dintre FTTP și FTTC în fibra optică

Sursă:https://mokoyuma.com

Categorii: tehnologie

Leave a Reply