AP Izolare și Izolarea rețelei: la ce servește un router WiFi

AP Isolation: izolarea în rețeaua WiFi

router wifi

AP Isolation este o caracteristică a routerelor fiecare vă a ingadui să izolați clienții wireless vreunul de celălalt. Dacă un targuitor WiFi încearcă să se conecteze la Internet, cu un calculator electronic cu fir sau cu un server NAS sediu fiecare este conectat prin cablu, va a merge a vesti fără nicio problemă, totul va funcționa. Dacă același targuitor WiFi încearcă să comunice cu un alt mestesug wireless din cadrul aceleiași rețele WiFi, comunicarea va fi refuzată, comunicarea nu este permisă deoarece AP Isolation ceea ce a efectua este să izoleze clienții wireless vreunul de celălalt , pentru a nu a merge a vesti între ei.

Deși această funcție este de nacafa disponibilă și configurată implicit în rețeaua WiFi pentru oaspeți a routerelor, există unii producători fiecare în firmware-ul lor permit, de invar, această funcționalitate vartos interesantă de a razleti clienții wireless vreunul de celălalt. De paradigma, dacă avem un ASUS router, ar a se cuveni să mergem la „ Configurare avansată / wireless / profesională ”Și putem a inviora izolarea AP pentru rețeaua WiFi principală, fie în 2.4 GHz, fie în 5 GHz, deoarece ASUS ne va a ingadui să o configurăm particular pe fitece bandă de frecvență.

În cazul altor routere deosebit de avansate și recomandate, cum ar fi AVM FRITZ! Box, avem și această opțiune de configurare disponibilă pentru rețeaua principală. În iest caz, dacă activăm izolarea AP, aceasta va a se prosti ambele benzi de frecvență (ceea ce ar fi firesc, suntem interesați să facem această opțiune disponibilă în ambele benzi). Configurarea în iest router este vartos simplă, activăm configurația avansată a routerului în partea din dreapta sus și mergem la „Wi-Fi / Securitate”Și putem stapani opțiunea„ Dispozitivele fără fir active afișate aoace vor a merge a vesti între ele ”, dacă dezactivăm această opțiune, apoi vom a inviora Izolarea AP.

Vezi mai mult:  Huawei: De ce nu puteți trimite sau primi SMS

Cel mai firesc este că routerul nu are în mod implicit izolarea AP în rețeaua principală, asadar încât clienții fără fir să poată a vesti între ei.

Aceeași opțiune de configurare este disponibilă și în punctele de intrare profesionale și în controlerele WiFi, de nacafa, aceasta se numește „Guest WiFi” apoi când se configurează un SSID.

În mod implicit, apoi când activăm o rețea WiFi pentru oaspeți pe routerul nostru, vom a purta întotdeauna AP Isolation activată, de scarlatina, este poate să nu avem nici măcar opțiunea de a a ingadui comunicarea lor între ei, dar iest treaba va apartine de firmware-ul routerului din întrebare.

Izolarea rețelei: izolarea în rețeaua cablată și WiFi

Izolarea Net este o caracteristică a routerelor fiecare a ingadui izolarea clienților fără fir și cablu, asadar încât să nu poată a vesti între ei. Dacă un targuitor WiFi încearcă să comunice cu un server NAS adaptat în LAN-ul nodal, ista nu va a merge a vesti deoarece va fi separat, la fel se întâmplă dacă avem un targuitor cu fir configurat într-o rețea de oaspeți cu fir, nu va fi avizat să comunice cu rețeaua principală.

În funcție de firmware-ul routerului, avem în nodal două cultiva:

  • Comunicarea utilizând ebtables / iptables este refuzată între computerele conectate.
  • O nouă subrețea este creată izolată de subrețeaua principală, această metodă este cea mai elegantă, pentru a a purta toți clienții „invitați” într-o nouă subrețea.

De paradigma, în cazul routerelor ASUS, este utilizată panglica opțiune, ebtables / iptables sunt folosite pentru a margini comunicarea diferitelor computere ale rețelei WiFi invitate cu rețeaua principală. În cazul în fiecare suntem interesați să le accesăm LAN, putem a se profila întotdeauna ” Acces Intranet ” în ” General / Oaspeti Reţea ” secțiune.

Vezi mai mult:  Cel mai bun emulator PS2: descărcare și configurare PCSX2

În cazul AVM FRITZ! Routerele Box, configurația rețelei WiFi și a oaspeților cu fir este numeros mai elegantă și ne oferă mai multe posibilități. De paradigma, putem a se profila o rețea WiFi privată pentru oaspeți sau putem constitui o rețea WiFi publică (deschisă) cu legalizare într-un arcada prizonier.

În această rețea WiFi pentru oaspeți, putem a inviora sau nu și izolarea AP. Trebuie să avem în vazut că AVM FRITZ! creați o nouă subrețea separată de cea principală pentru a găzdui toți oaspeții și am a merge a ingadui comunicarea între ei fără probleme. În mod implicit, avem cea mai bună siguranta, adică avem izolarea AP activată. Dacă dorim să îl dezactivăm, musai să facem chicot pe opțiunea „Dispozitivele WiFi pot a vesti între ele”.

Acest AVM FRITZ! De invar, ne a ingadui să configurăm portul LAN4 pentru rețeaua de oaspeți, va a purta intrare la Internet, dar nu la rețeaua locală principală. Acest treaba este spiritual pentru conectarea unuia sau mai multor computere (folosind un intrerupator) la rețeaua de oaspeți și pentru a fi total raznit de rețeaua principală. În secțiunea „Rețea locală / Rețea / Configurare rețea” puteți stapani această configurație vartos interesantă.

În aceeași secțiune ca și cea anterioară, dar în partea de jos, putem a efectua chicot pe «Adrese IPv4». Aici putem inlocui microgram de subrețele a rețelei locale principale, pentru și a celei secundare dupa fiecare am discutat premergator. După cum puteți stapani, configurația curentă a rețelei este următoarea:

  • Rețea locală primară: 192.168.188.0/24
  • Rețea de oaspeți: 192.168.189.0/24

Și între ele rutare nu este activată, prin consecinta, din rețeaua WiFi pentru oaspeți nu vom a merge a vesti cu rețeaua principală, vom a purta clienți wireless și cablu total izolați.

Vezi mai mult:  Cum se utilizează rolele Instagram: sfaturi, trucuri și sfaturi pentru a reuși

După cum ați văzut, în funcție de routerul utilizat și de firmware-ul acestuia, vom a purta mai multe sau mai puține opțiuni de configurare cu luare-aminte la AP Isolation și Net Isolation. Iată un redus prescurtare al ambilor termeni:

  • AP Izolare activată + Izolare rețea activată: există desprindere între clienții WiFi (nu pot a vesti) și accesul la rețeaua principală nu este autorizatie.
  • AP Izolare activată + Izolarea rețelei dezactivată: există desprindere între clienții WiFi (nu pot a vesti) și accesul la rețeaua principală este autorizatie.
  • Izolarea AP dezactivată + Izolarea rețelei activată: clienții WiFi pot a vesti între ei, dar accesul la rețeaua principală nu este autorizatie.
  • AP Izolare dezactivată + Izolare rețea dezactivată: clienții WiFi pot a vesti între ei și este autorizatie accesul la rețeaua principală.

În funcție de ceea ce ne interesează, în unele routere putem a indeplini toate aceste configurații. Sperăm că iest indrumar te-a protejat și ai lamurit și conceptele de desprindere AP și desprindere netă.

Te uiți: AP Izolare și Izolarea rețelei: la ce servește un router WiFi

Sursă:https://mokoyuma.com

Categorii: tehnologie

Leave a Reply