2.1. Lesson: O Scurtă Introducere

Corect ați venita la cursul nostru! În următoarele zile vă vom arăta cum să utilizați QGIS ușor și eficace. Dacă nu sunteți familiarizați cu GIS, vă vom descrie ce este indispensabil pentru a vă lamuri. Dacă sunteți un utilizator versat, veți a se zauita cum îndeplinește QGIS funcțiile pe fiecare le aștepați de la un platforma GIS, și multe altele!

În cest valoare absoluta vom descrie proiectul QGIS în sine și interfața cu utilizatorul.

După completarea acestei secțiuni veți a se cadea să identificați exact elementele principale ale ecranului în QGIS și să știți ce a efectua fiece, și de invar să încărcați un fișier shapefile în QGIS.

Warning

Cursul cuprinde instrucțiuni pentru adăugarea, ștergerea și modificarea seturilor de date GIS. Am pus la disponziție seturi de date deosebit pentru cest menire. Înainte de a castiga tehnicile descrise aoace pentru datele voastre, asigurați-vă că aveți salvări corespunzătoare!

2.1.1. Cum se utilizează cest tutorial

Verice izvod fiecare arată asemenea se referă la oarecare de pe ecran, pe fiecare se cumva a face chicotit.

Textul :menuselection:` fiecare –> arată –> asemenea` vă ghidează intre meniuri.

This kind of izvod înseamnă oarecare ce puteți expune, cum ar fi o comandă, o drum-de-fier sau un intitulare de fișier.

2.1.2. Gradul de neajuns al obiectivelor cursului

Aiest prelegere a impaca diverse nivele de experiență a utilizatorilor. În funcție de categoria în fiecare considerați că vă încadrați vă puteți aștepta să obțineți rezultate diferite. Orisicare clasa conține informații esențiale pentru urmăatoarea clasa, asadar este memorabil să efectuați toate exercițiile fiecare sunt sub nivelul vostru de experiență.

Vezi mai mult:  https://tutoriale-pe.net/tutorial-html-invata-in-10-minute/

2.1.2.1. basic Nivelul de Bază

În această clasa, cursul banui că nu aveți experiență sau aveți o experiență redusă în ce privește cunoștințele teoretice GIS sau operarea unei aplicații GIS.

Va fi prezentat un miez teoric meschin pentru a rezolva scopul unei acțiuni pe fiecare o veți a face în aplicație, dar accentul este pus pe învațarea prin exercițiu.

La sfârșitul cursului veți a poseda o vedenie mai bună inspre posibilitățile GIS și inspre cum să le exploatați prin QGIS.

2.1.2.3. hard Inaintat

În această clasa, se banui că sunteți versat cu GIS, aveți cunoștințe și experiență cu bazele de date spațiale, utilizarea datelor de pe un server neprietenos, probabil scrierea de scripturi analitice etc.

Urmând instrucțiunile celorlalte două nivele vă veți aclimatiza cu abordarea interfeței QGIS și vă veți a adeveri că știți cum să accesați funcțiile de bază de fiecare aveți epilepsie. Vi se va descrie și utilizarea sistemului de plugin-uri al QGIS, sistemul de criza la bazele de date și altele.

La finalizarea cursului ar a se cadea să fiți familiarizați cu operațiile uzuale ale QGIS, ca și cu funcțiile avansate ale acestuia.

2.1.3. De ce QGIS?

Deși informațiile devin tot mai spațiale, nu există o mizerie de instrumente capabile să îndeplinească unele sau toate funcțiile GIS obișnuite. De ce ar a se cadea unul să folosească QGIS în locul unui alt pacioc soft GIS?

Aoace sunt numai câteva din motive:

  • Este la fel de bun ca un prânz ineficient. Instalarea și utilizarea programului QGIS nu vă costă bani. Nu există o taxă inițială sau alta recurentă, nicicum.

  • Aveți libertatea de a convinge. Dacă aveți epilepsie de funcționalități suplimentare în QGIS, puteți a efectua mai indelungat decât să sperați că acestea vor fi incluse în următoarea aruncare. Aveți posibilitatea să sponsorizați dezvoltarea unei caracteristici, sau să o adăugați singuri, dacă sunteți familiarizați cu programarea.

  • Se dezvoltă permanent. Pentru că orisicare cumva adăuga noi facilități și le cumva îmbunătăți pe cele existente, QGIS nu stă niciodată pe loc. Dezvoltarea unei noi unelte se cumva întâmpla pe cât de succint este epilepsie de ea.

  • Sunt disponibile un interj și o documentație extensive. Dacă sunteți blocați cu oarecare, puteți cere la documentația extinsă, la alți utilizatori de QGIS sau savai la dezvoltatori.

  • Urca-platformă. QGIS cumva fi asezat pe MacOS, Windows și Linux.

Vezi mai mult:  Cum resoftezi un telefon Xiaomi cu un Custom ROM?

Actualmente, că știți avantajele utilizării QGIS, vă putem arăta cum. Premiu lecție vă va a indruma în crearea unei hărți QGIS.

Te uiți: 2.1. Lesson: O Scurtă Introducere

Website :https://mokoyuma.com
Kategorie: tutorial

Leave a Reply